AKTUALITY

Pokud můžete, raději si pišme!

13.10.2020

Upřednostněte prosím e-mail před telefonem, kdykoliv je to možné.
číst dále »

Zavřená fitka?! Neztrať formu a zůstaň v kondici

12.10.2020

Situace ohledně COVIDu není nejpříznivější, ale nenechme se tím zdeptat. Pohybem a posílenou imunitou můžeme zvýšit obranyschopnost našeho organismu. Ptáte se jak, když se omezují volnočasové a sportovní aktivity?
číst dále »

Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR

21.09.2020

Potravinářský provoz Zdravého stravování standardně prochází přísnou kontrolou a řídí se systémem HACCP.
číst dále »

další aktuality »

Právě se nacházíte: Úvodní strana / Aktuality

Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR  

Potravinářský provoz Zdravého stravování standardně prochází přísnou kontrolou a řídí se systémem HACCP.

Jde o povinnost provozovatele (dle nařízení Evropské komise č. 852/2004, o hygieně potravin) určit ve výrobě, přípravě a skladování, přepravě a uvádění pokrmů do oběhu, technologické úseky (kritické body), ve kterých je největší riziko porušení zdravotní nezávadnosti pokrmů, provádět jejich kontrolu a vést evidenci o kritických bodech, termínech a závěrech těchto kontrol. Jedná se o preventivní přístup, který vede k včasné identifikaci nebezpečí, a tím k předcházení případné újmy na spotřebiteli. 

Běžnou praxí v potravinářském provozu Zdravého stravování je vysoká hygiena, pravidelná sanitace vybavení, používání jednorázových plášťů a rukavic. V souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19 v ČR jsme zavedli ještě následující preventivní opatření.  

Bezpečnostní opatření pro klienty


  • Rozvozci budou balíčky v maximální možné míře předávat bez osobního kontaktu tzn. předáním na kliku.
  • do odvolání není možná platba v hotovosti ani stravenkami.
  • Není možný zpětný odběr krabiček pro recyklaci.
  • Je-li klient v karanténě, je jeho povinností neprodleně informovat zákaznický servis Zdravého stravování. Na tuto situaci jsme připraveni. Máme nastavené bezpečnostní opatření, aby klient nezůstal bez krabičkového stravování, ale zároveň se zabránilo případnému přenosu infekce. Řidič je pro tyto případy vybaven rouškou a dezinfekcí. 


Další bezpečnostní opatření v provozu

Zdravé stravování průběžně rozšiřuje bezpečnostní preventivní opatření, abychom chránili jak naše zaměstnance, tak klienty. 


  • Zaměstnanci jsou u vstupu monitorováni infračervenou kamerou, která je efektivnější než měření teploměrem. 
  • Zvýšili jsme kontroly provozu a výbava zaměstnanců se rozšířila o ochranné brýle. 
  • Máme instalovanou UVC filtraci vzduchu na balírnách, která dokáže aktivně eliminovat viry a bakterie ve vzduchu. Všechna zařízení jsou výrazně předimenzována, tak aby byla zajištěna nepřetržitá filtrace. 
  • V provozu jsou germicidní lampy s UVC, kterými osvěcujeme jak povrch balicí linky, tak jídlo před jeho hermetickým uzavřením. Krátkovlnným osvěcováním dochází k fotochemickému procesu sterilizace, čímž dojde ke zničení většiny bakterií, mikroorganismů a virů. Tento proces nemá vliv na chuť jídla, ani nemění jeho vlastnosti.



Další ovlivnění provozu Zdravého stravování

V tuto chvíli není provoz Zdravého stravování ovlivněn jinak než výše uvedenými bezpečnostními opatřeními. Očekáváme, že někteří pracovníci zůstanou doma se  svými dětmi, zejména při rozvozu může při výměně rozvozců docházet na některých trasách k určitému zpoždění. Pokud k tomu dojde, budeme zákazníky průběžně informovat.

V případě potřeby větší informovanosti o onemocnění COVID-19 sledujte internetové portály Ministerstva zdravotnictví České republiky (MZČR), Státního zdravotního ústavu (SZÚ), či Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC).



Hygiena

Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





Preventivní opatření reagující na výskyt onemocnění COVID-19 v ČR





« zpět na seznam aktualit

Dnešní Menu

29. října 2020

snídaně Sendvič se šunkou, hermelínem a rukolou, papriky
svačina (dopolední) Jablečný puding s piškoty
oběd Burger s čedarem a salsou Taco, bulka
svačina (odpolední) Olivový cottage, tousty
večeře Kuřecí maso s mangovým čatní s rakytníkem, rýže

Celý jídelníček pro tento týden »

Objednejte si online

Ukázka jídel

Zasílání novinek

Chcete být infomováni akcích a novinkách?
Abychom Vám mohli newsletter zasílat, potřebujeme
váš souhlas se zpracováním osobních údajů (zde
pouze e-mailová adresa). Souhlas udělíte vložením
e-mailu a kliknutím na tlačítko.
Všechny detaily i vaše práva zde.

Oblasti rozvozu jídla:

  • Beroun
  • Brno
  • Bruntál
  • Břeclav
  • Čáslav
  • Česká Třebová
  • České Budějovice
  • Domažlice
  • Frýdek Místek
  • Habartov
  • Hodonín
  • Hradec Králové
  • Cheb
  • Chodov
  • Jindřichův Hradec
  • Jihlava
  • Karlovy Vary
  • Karviná
  • Klatovy
  • Kolín
  • Kuřim
  • Kutná Hora
  • Kroměřiž
  • Kyjov
  • Liberec
  • Litomyšl
  • Luhačovice
  • Mariánské Lázně
  • Mladá Boleslav
  • Moravská Třebová
  • Napajedla
  • Náchod
  • Nové Město nad Metují
  • Olomouc
  • Otrokovice
  • Ostrava
  • Ostrov
  • Opava
  • Pardubice
  • Plzeň
  • Polička
  • Praha
  • Prostějov
  • Přerov
  • Rohatec
  • Rožnov pod Radhoštěm
  • Rychnov nad Kněžnou
  • Rýmařov
  • Sokolov
  • Strážnice
  • Svitavy
  • Šumperk
  • Tábor
  • Tachov
  • Třebíč
  • Turnov
  • Uherské Hradiště
  • Uherský Brod
  • Valašské Meziříčí
  • Velká nad Veličkou 
  • Velké Meziříčí
  • Veselí nad Moravou
  • Vsetín
  • Zábřeh
  • Zlín

©2013 Zdravé Stravování • Všechna práva vyhrazena • Všeobecné obchodní podmínkyŘešení sporůOsobní údaje

Vytvořeno studiem Up-net Multimedia