Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

7.10.2020Recepty z krabiček

Asie, nebo Itálie? Ochutnejte obojí! - Snídaně s Novou 7. 10. 2020

 

Zjistit více

 

 

Kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou a špaldovým naanem

Suroviny marinádu masa

  • 120 g kuřecího masa
  • 2 g citronové trávy
  • 10 g cibule
  • 4 g česneku
  • 4 g červeného chilli
  • 2 g čerstvého galangalu
  • 0,4 g mletého římského kmínu
  • 2 g čerstvých stonků koriandru
  • 4 g tmavé sójové omáčky
  • 4 g rybí omáčky
  • 4 g cukru krystal
  • 8 g řepkového oleje
  • 1 g kurkumy
  • 2 g soli

Suroviny na arašídovou omáčku

  • 100 g arašídového másla
  • 48 g výpeku z masa
  • 6 g čerstvého česneku
  • 8 g tmavé sójové omáčky
  • 4 g sezamového oleje
  • 20 g třtinového cukru
  • 20 g rybí omáčky
  • 6 g tamarindové omáčky 
  • 4 g sušených chilli vloček
  • 100 g kokosového mléka
  • 9 g čerstvého chilli
  • 200 g vody
  • 2 g tapiokového škrobu

Suroviny na špaldový naan (na 6 ks)

  • 99 g špaldové mouky
  • 5,4 g řepkového oleje
  • 2,4 g soli
  • 0,18 g sody
  • 1,2 g cukru
  • 30 g vody
  • 0,6 g droždí
  • 0,6 g prášku do pečiva
  • 14,4 g tvarohu
  • 10,2 g sušeného mléka 

Postup přípravy masa

Suroviny rozmixujeme na hladký krém. Maso nakrájíme na delší proužky a napichujeme na špejli. Maso by nemělo být příliš slepené, aby se dobře propeklo. Maso na špejli obalíme v marinádě, položíme na zapékací misku, tak aby šťáva při pečení odkapávala do misky. Pečeme při nízké teplotě (150 – 160 °C), aby se marináda nespálila, 20 až 30 minut. Výpek použijeme do omáčky.

Postup přípravy omáčky

Arašídové máslo s výpekem rozehřejeme na pánvi. Ostatní suroviny rozmixujeme do hladka, spojíme na pánvi s arašídovým máslem, lehce provaříme.

Postup naan

Smícháme všechny suroviny kromě vody a oleje. Pak přidáváme vodu a zapracujeme. Nakonec vmísíme olej. Necháme vykynout alespoň hodinu. Rozválíme na 0,5 až 1 cm silný plát, vykrojíme hrnkem, nebo vykrajovátkem placky a pečeme do zlatova.

Kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou a špaldovým naanem

Cannelloni plněné špenátem, zapečené v rajčatové omáčce

Suroviny

  • 36 g těstovin typu cannelloni (suchý stav, pozn. jedná se o duté těstovinové ruličky)
  • 30 g sýru mozzarella na zapékání

Suroviny na náplň

  •  60 g čerstvého špenátu
  • 43 g sýru ricotta
  • 12 g sýru mozzarella
  • 10 g vejce
  • 2 g parmazánu
  • 0,9 g soli
  • 0,1 g muškátového oříšku

Suroviny na rajčatovou omáčku

  • 150 g drcených rajčat
  • 20 g cibule
  • 8 g řepkového oleje
  • 2 g česneku
  • 1 g soli 
  • 1 g čerstvé bazalky
  • pepř

Postup

Na pánvi prohřejeme špenát, přidáme ricottu, prošlehané vejce, nastrouhanou mozzarellu a parmazán, promícháme, dochutíme a odstavíme.

Na další pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek. Pak přidáme rajčata, necháme chvíli vydusit. Dochutíme solí a pepřem, poté vmícháme nasekanou bazalku. Suchou těstovinu naplníme špenátovou směsí a vykládáme do zapékací misky. Přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou, posypeme strouhanou mozzarellou, pečeme při 170 °C, dokud povrch nezezlátne.

Cannelloni plněné špenátem, zapečené v rajčatové omáčce

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio