Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

21.5.2020Recepty z krabiček

Inspirativní recepty z programu PRO ZDRAVÍ

 

Zjistit více

 

 

Overnight oats s oříškovým krémem, jahodami a kokosem

Suroviny (1 porce)

  • Špetka soli
  • 7 g kakaa holandského typu
  • 60 g jahod
  • 8 g cukru
  • 35 g jemných ovesných vloček
  • 1,5 g lněného semínka
  • 4 g kokosových lupínků
  • 5 g lískových ořechů
  • 7 g lískooříškového másla
  • 30 ml trvanlivého polotučné mléka

Postup

Smíchejte suché přísady ­ vločky, kakao, lněné semínko, cukr a špetku soli. Přidejte ořechové máslo, pořádně zamíchejte a uložte přes noc do lednice. Do rána se všechny chutě spojí a vločky změknou. Přidejte mléko dle potřeby na doladění konzistence. Podávejte s čerstvými jahodami a ozdobte lískovými oříšky a kokosovými lupínky.

 Overnight oats s oříškovým krémem, jahodami a kokosem

Malinová ricotta s čekankovým sirupem

Suroviny (1 porce)

  • 100 g ricotty
  • 50 g polotučného tvarohu
  • 50 g malin
  • 8 g čekankového sirupu
  • 5 g mandlových lupínků

Postup

Ricottu rozmixujeme dohladka s tvarohem a malinami. Pár malin si necháme na dozdobení svačinky. Osladíme sirupem a dezert podáváme zdobený mandlovými lupínky a čerstvými malinami.

Malinová ricotta s čekankovým sirupem

Těstoviny s mozzarellou, rajčatovým pestem, čerstvými rajčátky a bazalkou

Suroviny (1 porce)

  • 70 g těstovin penne (suchý stav)
  • 50 g mini mozzarelly
  • 10 g parmazánu
  • 40 g cherry rajčat
  • rajčata keříková, nebo klidně i cherry do pesta
  • 20 g sušených rajčat
  • 15 g piniových oříšků
  • 10 g olivového oleje
  • 20 g bazalky (hrst)
  • 10 g česneku na pesto
  • 4 g česneku do těstovin

Postup

Pesto připravíme smícháním pokrájených sušených a keříkových rajčat, olivového oleje, strouhaného parmazánu, piniových oříšků, česneku a bazalky. Těstoviny uvaříme dle návodu.

Na rozpáleném oleji zarestujeme plátky česneku. Přidáme rajčatové pesto, cherry rajčátka rozkrojené na polovinu a jenom zlehka promícháme a chvíli restujeme. Nesolíme, pesto je dost slané už od sušených rajčat. Můžeme zlehka opepřit. Přidáme uvařené těstoviny a zlehka promícháme, aby se chutě spojily. Podáváme s mozzarellou a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Těstoviny s mozzarellou, rajčatovým pestem, čerstvými rajčátky a bazalkou

Špenátové lasagne s hovězím masem

Suroviny (1 porce)

  • 120 g mraženého listového špenátu
  • 100 ml trvanlivého polotučného mléka
  • 8 g hladké mouky
  • 15 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • sladká mletá paprika
  • 10 g másla
  • 40 g sýra cottage
  • 40 g vejce
  • 70 g lasagní v suchém stavu
  • 80 g libového hovězího mletého masa (syrový stav)
  • 4 g česneku
  • 15 g cibule

Postup

Maso si nameleme, nebo zakoupíme již namleté. Ochutíme solí, pepřem, sladkou mletou paprikou a zarestujeme na pánvi. V druhém kastrůlku si na rozpáleném oleji zarestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, po chvíli přidáme česnek a pak i špenát.

Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidáme vejce a cottage. Bešamel připravíme smícháním másla, mouky a mléka. Bešamelem budeme těstoviny zalévat v zapékací misce.

Do zapékací misky vrstvíme lasagne, pak špenátovou směs, poté maso a postup opakujeme 2x. Vrch těstovin posypeme strouhaným parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 min.

Špenátové lasagne s hovězím masem

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio