Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

2.2.2021Recepty z krabiček

Láska prochází žaludkem

 

Zjistit více

 

 

Celerový salát na semínkovém chipsu

Suroviny na salát

  • ½ celeru
  • 1 ks zeleného jablka
  • 1 ks vařeného žloutku
  • 40 g zakysané smetany
  • 20 g majolky
  • sůl, pepř
  • granátové jablko na ozdobu

Suroviny na semínkové chipsy

  • 100 g chia semínek
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g dýňových semínek
  • 100 g kešu ořechů natural
  • 100 g pistácií natural
  • 60 g olivového oleje
  • 30 g medu
  • 2 bílky
  • sůl

Postup

Celer nakrájíme na jullieny a spaříme. Jablko nakrájíme taktéž na jullieny. Smícháme s celerem, přidáme smetanu, majolku a rozdrobený žloutek. Ochutíme solí a pepřem.

Promícháme olej s medem. Přidáme sypké suroviny. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do směsi. Plech vyložíme pečicím papírem. Směs rozprostřeme na plech v tenké vrstvě. Sušíme v troubě při 140 stupních po dobu 45 min. (dozlatova).

Celerový salát na semínkovém chipsu

Laksa

Suroviny na základ polévky

  • 30 g česneku
  • 70 g šalotky
  • 23 g zázvoru
  • 1 ks citronové trávy
  • 3 ks kafírových listů
  • 1 g kurkumy
  • 1 g kajenského pepře
  • 30 g oleje
  • 3 g soli
  • 1 g cukru
  • 1,5 ml rybího vývaru
  • 150 g kokosového mléka
  • 30 g rybí omáčky

Suroviny do polévky

  • vaječné nudle
  • fazolové výhonky
  • vařené vejce
  • restované tofu a krevety

Postup

Nakrájíme šalotku, česnek, zázvor. Restujeme, dokud se vše nerozvoní. Přidáme citronovou trávu, kafírové listy, kurkumu, kajenský pepř. Pak přidáme vývar a vaříme. Nakonec přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Do polévky dáme uvařené vaječné nudle, vařené vejce, restované krevety a tofu.

Laksa

Pečená dýně, quinoovo-cizrnový salát

Suroviny

  • 25 g sušené cizrny
  • 1 g soli
  • 1 g římského kmínu
  • 25 g vody           
  • 10 g bílé quinoa
  • 10 g červené quinoa
  • 20 g vody
  • 0,5 g soli
  • 12 g řapíkatého celeru
  • 3 g řepkového oleje
  • 1 g citronové šťávy
  • 110 g dýně hokkaido
  • 0,1 g kardamomu           
  • 1 g soli
  • 40 g červené cibule       
  • 5 g olivového oleje

Postup 

Cizrnu namočíme den předem. Uvaříme s římským kmínem. Uvaříme oba druhy quinoi. Nakrájíme řapíkatý celer na malé kousky. Vše smícháme, zakápneme řepkovým olejem, dochutíme solí a citronovou šťávou.

Dýni nakrájíme na proužky, cibuli na osminky, dáme na pečicí papír, zakápneme olivovým olejem, osolíme a okořeníme kardamomem. Pečeme na 170 stupňů asi 30 minut (dokud kraje nezezlátnou).

Pečená dýně, quinoovo-cizrnový salát

Dadar gulung – palačinky plněné kokosem

Suroviny na palačinkové těsto

  • 120 g špaldové mouky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 125 ml vody
  • 1 vejce
  • ½ kávové lžičky soli
  • olej
  • zelená Spirulina na obarvení

Suroviny na semínkové chipsy

  • 100 g chia semínek
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g dýňových semínek
  • 100 g kešu ořechů natural
  • 100 g pistácií natural
  • 60 g olivového oleje
  • 30 g medu
  • 2 bílky
  • sůl

Postup

Smícháme ingredience na palačinky, palačinky osmažíme na teflonové pánvičce z obou stran. Kokos připravíme na páře. Cukr smícháme s vodou a pandanem, necháme rozpustit, chvíli vaříme. Přidáme kokos. Plníme palačinky a zavineme.

Dadar gulung – palačinky plněné kokosem

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio