Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

13.7.2022Recepty z krabiček

Letní salátové variace receptů

Recepty na zdravé letní saláty od nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování.

Zjistit více

 

Recepty na zdravé letní saláty od nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování.

Salát s čerstvým sýrem, olivami a malinovým dresinkem

Suroviny

  • 140 g ledového salátu
  • 50 g čerstvého sýra
  • 40 g malin
  • 20 g oliv
  • 10 g vlašských ořechů
  • 10 g olivového oleje
  • 6 g kapar
  • 5 g vinného octa
  • 5 g cukru
  • 5 g limetkové šťávy
  • listy bazalky
  • sůl a pepř

Postup

Salát si očistíme, umyjeme, usušíme a rozprostřeme do misky. Posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Na takto připravený základ poklademe na kostičky nakrájený sýr a kolečka oliv společně s kapary.

Malinový dresink připravíme následujícím způsobem: maliny rozmixujeme spolu s cukrem. Následně propasírujeme, abychom se zbavili peciček. Takto připravenou směs dochutíme limetkovou šťávou, vinným octem, solí a pepřem. Nakonec postupně přidáme olivový olej, aby nám vznikla pěkně jemná emulze (olej je proto nutné přidávat postupně).

Nakonec salát dozdobíme listy bazalky.

Salát s čerstvým sýrem, olivami a malinovým dresinkem

Melounový salát se sýrem feta a dýňovými semínky

Suroviny

  • 140 g melounu cantaloupe
  • 45 g sýru feta
  • 8 g dýňových semínek
  • 2 g olivového oleje
  • 3 g javorového sirupu
  • 2 g šťávy z limetky
  • 3 g octa balsamico
  • microgreens na ozdobu

Postup

Meloun oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kostky.

Připravíme si zálivku z oleje, octa, javorového sirupu a limetkové šťávy, kterou dochutíme solí a pepřem.

Semínka opražíme nasucho na pánvi. Fetu nadrobíme či nakrájíme na kostky.

Do misky vložíme meloun promíchaný se zálivkou, poklademe fetou a posypeme kombinací dýňových semínek a microgreens.

Melounový salát se sýrem feta a dýňovými semínky

Salát s quinoou, teffem, čerstvým sýrem a granátovým jablíčkem

Suroviny

  • 50 g čerstvého sýru
  • 20 g řapíkatého celeru
  • 10 g čekankového sirupu
  • 25 g žluté papriky
  • 12 g dýňových semínek
  • 20 g červené cibule
  • 30 g granátového jablka
  • 20 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 20 g červených fazolí
  • 15 g červené quinoa
  • 25 g bílé quinoa
  • 15 g teffu
  • sůl, pepř dle potřeby
  • 5 ml jablečného octa
  • 5 ml olivového oleje
  • nať z hladkolisté petržele

Postup

Fazole předem namočíme a poté uvaříme doměkka.

Quinou uvaříme podle návodu (před vařením spaříme, ať není hořká, poměr vody a quinoi 1,5:1). Teff vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut (1 díl teffu, 3 díly vody). Cibulku nakrájíme nadrobno, celer a žlutou papriku na malé kousky.

Cibulku smícháme s quinoou, fazolemi, přidáme dýňová semínka orestovaná nasucho a zrníčka granátového jablka.

Salát ochutíme zálivkou. Tu si připravíme smícháním šťávy vymačkané z čerstvých pomerančů, olivového oleje, čekankového sirupu, jablečného octa a soli.

Salát v závěru posypeme nakrájeným čerstvým sýrem a nasekanou petrželkou.

Salát s quinoou, teffem, čerstvým sýrem a granátovým jablíčkem

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio