Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

16.2.2022Recepty z krabiček

Nové recepty: snídaně 4× jinak

 

Zjistit více

 

 

Jáhlová kaše s karamelizovaným jablkem (1 porce)

Suroviny

  • 25 g jáhel v suchém stavu
  • 90 g mléka
  • 100 g jogurtu
  • 80 g jablek
  • 10 g lískových ořechů
  • 10 g medu
  • 10 g třtinového cukru
  • 10 g másla
  • muškátový oříšek

Postup


Jáhly několikrát propláchneme, spaříme horkou vodou a dáme vařit společně s mlékem. Vaříme, než vznikne kaše. Do kaše přidáme med a jogurt, vše pořádně promícháme. Jablka nakrájíme na kostky. Na pánev dáme máslo s jablky a posypeme cukrem, přidáme muškátový oříšek a necháme zkaramelizovat.

Do misky nandáme kaši, na ni poklademe zkaramelizovaná jablka a posypeme nahrubo nadrcenými lískovými ořechy.

Jáhlová kaše s karamelizovaným jablkem

Muffin s bylinkovým pestem a mrkví

Suroviny (na porci o velikosti 7000 kJ)

  • 60 g polotučného mléka
  • 35 g hladké mouky
  • 12 g ovesných vloček
  • 30 g + 7 g 30% eidamu
  • sůl
  • pepř
  • 1 g kypřicího prášku
  • 5 g olivového oleje
  • 20 g žervé
  • 6 g rukoly
  • 25 g vejce (= ½)
  • 45 g mrkve
  • 15 g žluté mrkve

Postup

Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme mléko, vejce, nastrouhaný sýr (30 g), sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a směsí plníme formu na muffiny. Posypeme ovesnými vločkami. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Pesto

Rukolu rozmixujeme s olivovým olejem, eidamem (7 g) a žervé. Dochutíme solí a pepřem.

Servírování

Zchladlý muffin prořízneme naplníme pestem a jako přílohu doplníme očištěnou nakrájenou mrkev. Lze využít libovolnou zeleninu.

Muffin s bylinkovým pestem a mrkví

Cottage s fíky a ořechy, kaštanový plátek

Suroviny

  • 110 g cottage
  • 15 g sušených fíků
  • 15 g kešu ořechů
  • 2 ks extrudovaného
  • kaštanového plátku (např. Crispins)

Postup

Fíky nakrájíme na kostičky. Spolu s 1/2 kešu smícháme s cottage sýrem. Druhou polovinou kešu posypeme cottage směs. Kaštanový plátek přikusujeme.

Cottage s fíky a ořechy, kaštanový plátek

Míchaná vajíčka s uzeným sýrem a celozrnnou bagetou

Suroviny

  • 20 g cibule
  • 2 ml řepkového oleje
  • 100 g vajíček (2 ks)
  • 10 g uzeného sýra
  • 5 g zrnek granátového jablka
  • 1 g hladkolisté petržele
  • sůl, pepř
  • 50 g celozrnné bagety

Postup

Cibuli nakrájíme najemno a zarestujeme na řepkovém oleji. Poté přidáme rozšlehaná vajíčka smíchaná s nasekanou petrželkou. Směs dobře mícháme. Nakonec vajíčka ochutíme solí a pepřem. Tvrdý sýr nastrouháme a posypeme jím vajíčka spolu se zrnky granátového jablka. Podáváme s celozrnnou bagetkou.

Míchaná vajíčka s uzeným sýrem a celozrnnou bagetou

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio