Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

11.6.2020Recepty z krabiček

Recepty pro inspiraci z programu FIT+

 

Zjistit více

 

 

Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami, kuskus

Suroviny

  • 25 g cibule
  • 8 g česneku
  • 25 g rajského protlaku
  • 5 g medu
  • 160 g libového hovězího masa v syrovém stavu
  • 3 g dijonské hořčice
  • 125 g fazolových lusků
  • 2 g bramborového škrobu
  • 3 g řepkového oleje
  • 55 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
  • balzamikový ocet
  • sůl, pepř, bobkový list, rozmarýn
  • masový vývar dle potřeby
  • worchester dle chuti
  • nať z hladkolisté petržele na posypání kuskus

Postup

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Maso orestujeme na rozpáleném oleji a po zarestování ho odložíme bokem.

Do stejné pánve přidáme cibuli a plátky česneku a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dochutíme balzamikovým octem, protlakem, medem, hořčicí, worchesterovou omáčkou a přivedeme k varu.

Poté vrátíme maso do pánve, přidáme rozmarýn a dlouze dusíme. Dle potřeby přidáváme vývar. Nakonec zahustíme dle potřeby škrobem a krátce povaříme.

Kuskus připravíme dle návodu. Podáváme s nasekanou petrželí.

Fazolky jen zlehka zblanšírujeme a po krátkém povaření vložíme do misky s ledem, aby si fazolky zachovaly křehkost a zelenou barvu.

Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami, kuskus

Restovaný květák se žampiony

Suroviny (1 porce)

  • 30 g cibule
  • 90 g žampionů
  • 3 g řepkového oleje
  • 140 g květáku
  • 15 g kapie
  • 40 g 30% eidamu
  • sůl, pepř, majoránka
  • čerstvá nať z hladkolisté petržele

Postup

Květák rozebereme na růžičky a předvaříme.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a na mírně rozpáleném oleji orestujeme (ne zprudka).

Žampiony (velké žampiony rozdělíme na čtvrtky, nebo menší kousky) přidáme k cibulce spolu s květákem a chvíli za občasného promíchání restujeme.

Nakonec přidáme kapii nakrájenou na kousky a jemně posekanou petrželku. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a směs na závěr posypeme strouhaným sýrem.

Restovaný květák se žampiony

Skořicovo-jablečný jogurtový dezert

Suroviny (1 porce)

  • 90 g jablka
  • 10 g medu
  • 5 g slunečnicových semínek
  • 2 g dýňových semínek
  • mletá skořice dle chuti
  • cca 10 ml teplé vody (nebo dle potřeby)
  • 190 g bílého jogurtu
  • 3 g řepkového oleje
  • 8 g rozinek
  • 30 g ovesných vloček

Postup

Jablka očistíme, vydlabeme jádřinec a zhruba polovinu jablek nastrouháme nahrubo.

Rozehřejeme a spojíme med spolu s olejem. Do směsi pak zamícháme jablka.

Přidáme vločky, skořici, rozinky a směs semen.

Podle potřeby přidáme trošku horké vody, aby vznikla lepivá směs.

Dáme na plech (výška směsi cca 2 cm) a důkladně upěchujeme. Pečeme při cca 180 C podle potřeby (cca 20 - 30 min) do zlatohněda.

Po vychladnutí pokrájíme a podáváme s bílým jogurtem.

Skořicovo-jablečný jogurtový dezert

Wrap s kuřecím masem a zeleninou

Suroviny (1 porce)

  • 150 g kuřecích prsou v syrovém stavu
  • 60 g ledového salátu
  • 4 g řepkového oleje
  • 90 g celozrnné tortilly
  • 25 g 26% sýru žervé (přírodního)
  • 25 g bílého jogurtu
  • 3 g hořčice
  • 30 g papriky žluté
  • 30 g papriky zelené
  • sladká mletá paprika
  • sůl, pepř, sušená cibulka

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, nebo nudličky, dochutíme směsí cibulky, soli, pepře a mleté papriky a na rozpáleném oleji je zprudka orestujeme.

Tortillu namažeme smíchaným jogurtem s žervé a hořčicí, naplníme zeleninou, masem, zavineme a můžeme ještě nechat zapéct v grilu, nebo troubě.

Wrap s kuřecím masem a zeleninou

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio