INGREDIENCE (na dvě porce)
- čerstvé špagety celozrnné 145 g
- cuketa 145 g
- lilek 130 g
- medvědí česnek 12 g
- jogurt bílý 35 g
- parmazán 19 g
- citronová šťáva 19 g
- olej olivový 17 g
- semínka dýňová 12 g
- tymián
- pepř
- sůl
- paprika sladká mletá
- cibulka sušená
- nať petrželky a parmazán na posypání
POSTUP
Listy česneku si opláchneme, osušíme a nasekáme na drobno.
Lilek dáme péct na dvacet minut do trouby, kterou jsme si předehřáli na 200 °C.
Z upečeného lilku následně oloupeme puchýřkovitou kůži a dužinu si nakrájíme na malé kousky. Poté ji společně s medvědím česnekem, olivovým olejem, parmazánem a jogurtem rozmixujeme a vytvoříme tak pesto, které dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
Cuketu si nakrájíme na drobné kostičky a ochutíme mletou paprikou, sušenou cibulkou, tymiánem, solí a pepřem. Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje, přidáme ochucenou cuketu a restujeme dokud není měkká.
Uvařené špagety smícháme s pestem a restovanou cuketou.
Servírujeme v hlubokých talířích nebo miskách posypané na sucho opraženými dýňovými semínky, nastrouhaným parmazánem, dozdobené petrželkou nebo tymiánem.
Dobrou chuť!
Sdílejte své kulinářské výtvory s hashtagem #receptyzkrabicek a pochlubte se, jak se vám recept povedl.
Na jednu porci vychází
- 1805 kJ / 431 kcal
- bílkoviny 17 g
- sacharidy 40 g
- tuky 21 g