Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

8.9.2022Proměny

Helena je díky krabičkové dietě poloviční a zcela propadla swimrunu

Lékařka Helena ve svých 33 letech vážila okolo 90 kg, nyní po 2,5 letech váží o polovinu méně a letos v Lomnici u Tišnova zdolala 100km terénní běžecký závod a stala se absolutní vítězkou s časem 9:16:37. S manželem si také splnili životní sen a úspěšně dokončili 2 vytrvalostní závody swimrunu v sérii závodů Ötillö, ve Švédsku a Švýcarsku. Na to že Helena začala s během až v období hubnutí, je to neuvěřitelný výsledek.

Zjistit více

 

 

 

Proměna s krabičkovou dietou Zdravého stravování jí přinesla nejen ohromný váhový úbytek, ale i lásku k běhu a plavání. Příběh Heleny je skvělou motivací a ukazuje, že pozvolné hubnutí je trvalé a přináší i zdravotní restart. Když nám od Heleny přišel děkovný e-mail (který nás opravdu velmi potěšil), rozhodli jsme se o její příběh podělit.

Vyjít kopec byl pro mě velký problém

Helena je profesí lékařka, což znamená, že chodí do práce nejen ve všední dny, ale často i o víkendu, a přináší to s sebou i nárazové 25hodinové služby. V práci pravidelně nejedla a když přišla domů hnaná „vlčím hladem“, snědla co jí přišlo pod ruku. V období přípravy na atestaci se v době vyšetřeného volna podívala maximálně na nějaký film či seriál a šla spát. Ačkoliv pohybu ještě na střední škole a zpočátku i na vysoké škole měla poměrně dost, postupně se z jejího života vytratil.

Její kondice byla na tak nízké úrovni, že i vyjít kopec nebo doběhnout autobus pro ni představoval problém. Špatný životný styl se pochopitelně odrazil i na zdraví, potýkala se s vysokou glykémií a cholesterolem. Navíc špatná strava se promítala do vyšší náchylnosti k onemocněním a ke žlučníkovým záchvatům. Zásadním impulsem pro změnu tedy byl fakt, že se po zdravotní stránce cítila špatně.

Řád díky krabičkám

Jak dle svých slov Helena sama říká: „První rozhodnutí, které padlo, bylo ohledně režimu. Tím, že jsem byla hodně časově vytížená, neměla jsem čas vymýšlet natož propočítávat jídelníček, o nákupu a vaření ani nemluvím. Krabičková dieta tak byla praktickou volbou. Pět jídel v celodenním menu vás donutí jíst pravidelně.“

Ke Zdravému stravování ji přivedla náhoda. Helena zahlédla v ulici rozvážkové auto Zdravého stravování, když venčila s manželem psa. Tou dobou jedla Helena 3 měsíce konkurenční krabičkovou dietu a její manžel také. Tím, že manžel byl reduktarián, tak měl problém najít poskytovatele krabičkové diety s veganským a vegetariánským jídlem. Na internetu pak zjistili, že speciální veganský a bezmasý jídelníček má Zdravé stravování v nabídce.  

„Když jsem manželovy krabičky s jídlem viděla a ochutnala, tak jsem se rozhodla, že je chci také a přešla jsem ke Zdravému stravování. Původně jsem zvažovala, že budu odebírat jako on veganský program, ale po detailním prostudování jsem si vybrala program Fit Plus, kde je méně tuku. Ostatně krabičky byly právě jediné spolehlivé jídlo, po kterém jsem neměla žlučníkové záchvaty. Navíc mi jídlo moc chutnalo, a tím vzal za své můj předsudek o tom, že zdravé jídlo nemůže být dobré. Fit Plus jsem si zamilovala tak, že jsem u něj zůstala dodnes a jen občas jej na chvilku za něco vyměním, třeba cca 1x za 3 měsíce za detox na týden,“ konstatuje Helena, která se Zdravým stravováním jí více jak dva roky.

Překvapivě snadná změna

Zajímalo nás, jak pro Helenu byla změna těžká a udivila nás sdělením, že se žádné velké drama nekonalo. Lví podíl na tom mělo i to, že na sebe nijak netlačila a neměla žádné závratné cíle. V začátcích si ani nedokázala představit, že by mohla zhubnout polovinu své hmotnosti, natož propadnout nějakému sportu. Přiznává, že nejdříve různě experimentovala s tím, kolik potřebuje kJ atd., tím pádem zpočátku ne vždy vše dodržela, tak jak by měla. Po čase však začala plnit veškerá doporučení, tzn. respektovat 2-3hodinové přestávky mezi jídly, přijímat dostatek tekutin (pije jen vodu) a dobrala se vyhovující porce, tudíž přes týden nejedla nic jiného než stravu z krabiček. Hmotnost s krabičkovým režimem začala jít dolů. Program Fit Plus ji pomohl odbourat i závislost na cukru, kterou si špatným jídelníčkem „vypěstovala“ (program Fit Plus není žádný přidaný cukr). Z jakých jídel je nadšená?

„Nelžu, když řeknu, že ze všech. Přijde mi to až prapodivné, ale chutná mi vše. Dříve jsem tedy moc "nemusela" quinou a chřest, ale i na to jsem se nyní naučila tak, že se těším. Obzvláště nadšená jsem pak ze šafránového rizota s krevetami nebo brownies kaše. Kromě chuti oceňuji, že 5 výživných jídel denně dokáže člověka krásně zasytit a dodat energii, a to u mě bez problémů i v období vícefázového sportovního tréninku,“ zmiňuje Helena. A jak to má Helena s hřešením?

„Přes týden dodržuji stravování z krabiček a o víkendu si s manželem dopřejeme cokoliv, na co máme chuť, a hlavně nebereme to jako hřešení. Je pravda, že se nám proměnily díky krabičkové dietě chutě. Nyní zdravá jídla i vyhledávám a oceňuji teď spíše "pravé" přírodní chutě jídla, než chemii a cukr. Jako lékařka, a nyní už i výživová poradkyně, sice teoreticky vím, že je něco takového možné, ale když to prožijete na vlastní kůži, tak je to něco úplně jiného,“ dodává.

Zdravotní restart a nový koníček

Zajímá-li vás, jestli Helena naplnila původní záměr, zlepšit svůj zdravotní stav, pak vězte, že ano. Krevní testy má bez jediného špatného výsledku, klesnul cholesterol i glykémie. Netrápí ji obezita, ani vysoký tlak a její hmotnost je nyní okolo 46 kg. Pryč je i únava. A co víc proměna ji přivedla k běhu a disciplíně swimrun.

„Jako dítě jsem běh nesnášela a nyní běhám 6x týdně, ba co víc, s manželem se účastníme vytrvalostních závodů, ať už se bavíme o běhu nebo o kombinaci běhu s plaváním. Pro mě je to celé stále neuvěřitelné, ale opravdu se mi podařilo vypracovat se tak, že nyní, když se přihlásím na nějaký závod, tak se mi daří i slavit úspěch, čehož si neskutečně vážím. Sama to stále ještě nemohu pochopit, protože pro mě je úspěch už jen to, že mé tělo vůbec dokáže běžet. V roce 2022 jsem se zúčastnila 20 závodů v běhu, byla jsem vždy na stupni vítězů a 17krát první. S manželem si také splnili sen a úspěšně dokončili 2 vytrvalostní závody swimrunu v sérii závodů Ötillö, ve Švédsku a Švýcarsku,“ uzavírá Helena.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio