INGREDIENCE
- 220 g kuřecí prsa
- 120 g dýně hokaido
- 120 g uvařené brambory
- 30 g cibule
- 20 g víno bílé suché
- 20 g hořčice hrubozrnná
- 10 g mléko polotučné
- 6 g česnek čerstvý
- 4 g semínka dýňová
- 4 g olej řepkový
- 4 g mouka bezlepková
- 2 g Flora light
POSTUP
Šalvějové lístky, polníček na ozdobení, tymián, masový vývar, pepř, sůl
Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky, obalíme ve směsi hořčice, oleje, soli, pepře a nasekaných šalvějových lístků. Zprudka vše osmažíme na pánvi, pak ztlumíme plamen a na mírném ohni dopečeme. Kousky masa vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno pokrájený jeden stroužek česneku a nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přilijeme víno a vývar. Vaříme dokud se neodpaří alkohol a omáčka nezhoustne. Pokud chceme, zahustíme bezlepkovou moukou.
Dýni nakrájíme na kostičky, neloupeme. Uvaříme ji spolu s nakrájenými bramborami a stroužky česneku vcelku ve vývaru. Rozmixujeme na kaši, přidáme Floru, ochutit solí, pepřem a tymiánem. Podle potřeby můžeme zjemnit mlékem.