Jáhlová kaše s karamelizovaným jablkem (1 porce)
Suroviny
- 25 g jáhel v suchém stavu
- 90 g mléka
- 100 g jogurtu
- 80 g jablek
- 10 g lískových ořechů
- 10 g medu
- 10 g třtinového cukru
- 10 g másla
- muškátový oříšek
Postup
Jáhly několikrát propláchneme, spaříme horkou vodou a dáme vařit společně s mlékem. Vaříme, než vznikne kaše. Do kaše přidáme med a jogurt, vše pořádně promícháme. Jablka nakrájíme na kostky. Na pánev dáme máslo s jablky a posypeme cukrem, přidáme muškátový oříšek a necháme zkaramelizovat.
Do misky nandáme kaši, na ni poklademe zkaramelizovaná jablka a posypeme nahrubo nadrcenými lískovými ořechy.

Muffin s bylinkovým pestem a mrkví
Suroviny (na porci o velikosti 7000 kJ):
- 60 g polotučného mléka
- 35 g hladké mouky
- 12 g ovesných vloček
- 30 g + 7 g 30% eidamu
- sůl
- pepř
- 1 g kypřicího prášku
- 5 g olivového oleje
- 20 g žervé
- 6 g rukoly
- 25 g vejce (= ½)
- 45 g mrkve
- 15 g žluté mrkve
Postup
Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme mléko, vejce, nastrouhaný sýr (30 g), sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a směsí plníme formu na muffiny. Posypeme ovesnými vločkami. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Pesto
Rukolu rozmixujeme s olivovým olejem, eidamem (7 g) a žervé. Dochutíme solí a pepřem.
Servírování
Zchladlý muffin prořízneme naplníme pestem a jako přílohu doplníme očištěnou nakrájenou mrkev. Lze využít libovolnou zeleninu.

Cottage s fíky a ořechy, kaštanový plátek
Suroviny
- 110 g cottage
- 15 g sušených fíků
- 15 g kešu ořechů
- 2 ks extrudovaného kaštanového plátku (např. Crispins)
Postup
Fíky nakrájíme na kostičky. Spolu s 1/2 kešu smícháme s cottage sýrem. Druhou polovinou kešu posypeme cottage směs. Kaštanový plátek přikusujeme.

Míchaná vajíčka s uzeným sýrem a celozrnnou bagetou
Suroviny
- 20 g cibule
- 2 ml řepkového oleje
- 100 g vajíček (2 ks)
- 10 g uzeného sýra
- 5 g zrnek granátového jablka
- 1 g hladkolisté petržele
- sůl, pepř
- 50 g celozrnné bagety
Postup
Cibuli nakrájíme najemno a zarestujeme na řepkovém oleji. Poté přidáme rozšlehaná vajíčka smíchaná s nasekanou petrželkou. Směs dobře mícháme. Nakonec vajíčka ochutíme solí a pepřem. Tvrdý sýr nastrouháme a posypeme jím vajíčka spolu se zrnky granátového jablka. Podáváme s celozrnnou bagetkou.
