Suroviny
- Kulatá plec známá také jako falešná svíčková
- Koření – Ancho, Pasilla, Chipotle (jedná se o 3 druhy chilli)
- Sušený koriandr
- Sůl, pepř
- Řepkový olej
- Hodně cibule
- Květák
- Sůl a bílý pepř
- Máslo
- Řepné výhonky na ozdobu květákové rýže
- Sterilovaná zelenina (hrášek, mrkev, papriky)
- Cherry rajčata
- Želatina
- Vývar
Postup příprava masa
Osolené maso dáme do sáčku s kořením, trochou tuku a zavakuujeme. Po dobu 4 hodin při teplotě 100 °C ho připravujeme na páře. Po té maso vyjmeme a nakrájíme. Šťávu ze sáčku přecedíme přes sítko od koření a trochu povaříme, aby se zredukovala. Orestujeme hodně nadrobno nakrájené cibulky. Je potřeba, aby zkaramelizovala. Spojíme se šťávou a rozmixujeme, tím získáme omáčku.
Postup příprava květákové rýže
Tu si připravíme tak, že omytý syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle vložíme do hrnce a zalijeme trochou vody, osolíme a podusíme na pánvi pod poklicí zhruba po dobu 15 min. Přebytečnou vodu slijeme.
Zpěníme cibulku na másle, přidáme nahrubo nastrouhaný syrový květák, podlijeme vodou a vypaříme. Opakujeme, dokud květák není měkký. Nakonec osolíme a opepříme bílým pepřem.
Postup příprava terinka
Formičky naplníme sterilovanou zeleninou, kterou ještě můžeme v případě potřeby nakrájet, přidáme nakrájená cherry rajčata bez semínek a zalijeme vývarem, který jsme svařili s želatinou. Necháme vychladit a terinku tedy zeleninu v aspiku krásně vyklopíme.