Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

4.4.2022Proměny

Ondřej během 3 měsíců zhubnul s krabičkovou dietou téměř 15 kg!

Za pouhé tři měsíce se podařilo jednatřicetiletému Ondřejovi pomocí krabičkové diety od Zdravého stravování zhubnout o 14,4 kg, přičemž se zbavil přes 10 kg tuku. Celkový úbytek tuku v těle dosáhl 6,8 % a v pase má Ondřej o 14 cm méně.

Zajímá-li vás, jak konkrétně jeho proměna probíhala, tak pokračujte ve čtení dál.

Zjistit více

 

Výchozí stav

Jednatřicetiletý Ondřej se při své výšce 179 cm dostal na hmotnost 113,6 kg. Rád by se cítil i vypadal dobře. Je si vědom i toho, že vyšší hmotnost neprospívá jeho zdraví.

Jako obráběč kovů má v práci více méně pohybu dostatek a příležitostně i cvičí. Problém se tedy ukazuje v jídelníčku. Nikdy pořádně nevěděl, jak ho upravit, aby vedl k úbytku nadbytečného tuku, ale nepřišel o svalovou hmotu. Zkoušel si nastavit svépomocí jídelníček, ale slabé výsledky ho vždy odradily. Na doporučení své budoucí ženy se rozhodl vyzkoušet krabičkovou dietu od Zdravého stravování.

Ze svého pohledu cítí slabinu v pravidelnosti stravování. Při časovém tlaku buď hladoví, nebo sahá po nezdravé variantě jídla. Mezi jeho oblíbená nezdravá jídla patří zmrzlina a škvarky.

Srovnání PŘED a PO

(pozn. 3měsíční redukce hmotnosti)

Hodnoty Před Po Rozdíl
Hmotnost 113,6 kg 99,2 kg -14,4 kg
Svalová hmota 47,5 kg 45,3 kg -2,2 kg
Tuková hmota 31,4 kg 20,7 kg -10,7 kg
Viscerální tuk 128,7 cm² 87,1 cm² -41,6 cm²
Procento tuku v těle 27,6 % 20,8 % -6,8 %
Obvod pasu 111,5 cm 97,6 cm -13,9 cm
Obvod boků 118,7 cm 111,2 cm -7,5 cm

Průběh hubnutí

Ondřej začal s programem PROTEIN EXTRA, se kterým velmi dobře nastartoval proces hubnutí. Ten měl nastaven v doporučené délce trvání 2 týdnů.

Následně přešel na program PROTEIN+, se kterým je již možné stravovat se po neomezeně dlouhou dobu. S ním pokračoval po celou dobu odebírání krabiček. Velikost porce mu nutriční tým Zdravého stravování nastavil na 10 000 kJ a přidal mu výjimku na červenou řepu, kterou nemá rád.

Ostatní potraviny v jídelníčku ponechal a dobře udělal. Zachutnaly mu totiž například i luštěniny, které do té doby příliš nekonzumoval, ale v krabičkách si je oblíbil. Krevety jedl dokonce poprvé v životě a následně je začal připravovat i doma. Inspirací pro něj byly i sladké svačiny. Byl sice zvyklý připravovat si je již dříve, ale krabičky mu ukázaly, že se nemusí jednat stále jen o jogurt s banánem a vločkami.

Potěšila ho i informace, že oblíbenou zmrzlinu, která když bude z tvarohu či jogurtu a ovoce, může bez výčitek svědomí příležitostně zařadit jako regulérní svačinu.

Ondřej během absolvování krabičkové diety neměl ani jednou pocit hladu nebo že by mu něco chybělo. Jídla mu chuťově vyhovovala. Krabičky mu chodily domů, takže se vůbec o nic nemusel starat. Jeho jedinou starostí tak bylo jíst nachystané jídlo v pravidelných intervalech.

V době diety přečkal Ondřej i vánoční svátky. Nijak to nepřeháněl a trochu cukroví si dopřál. Jen alkoholu se raději vyhýbal a v současnosti ho značně omezuje. Nejtěžší pro něj bylo odpovídat na otázky: opravdu si nic nedáš? Však jen kousek, po tom nepřibereš, které se opakovaly i několikrát denně. V tom mu jeho okolí moc nápomocné nebylo.

Přes svátky, kdy Zdravé stravování nevařilo, se inspiroval recepty na blogu Zdravého stravování a snažil se dodržovat stravovací návyky i velikost porcí, které si osvojil z krabiček.

Dojmy z krabiček

Krabičková dieta Ondrovi ukázala, že dieta není o omezování, ale naopak o pestrosti. Díky krabičkové dietě do jídelníčku vybírá z širší škály surovin a nakupuje rozmanitější potraviny. Hodně zapracoval na pravidelnosti stravování.

Za prospěšné považuje i výstupy z měření na přístroji InBody (rádi vás změříme v našich nutričních poradnách). Znalost bazální metabolické míry je velmi užitečná pro propočet celkové energetické potřeby. Již dříve se snažil používat kalorické tabulky pro lepší kontrolu svého jídelníčku, ale až nyní tyto tabulky dokáže plně využít.

Jednak si zde může správně nastavit celkový energetický příjem s rozložením jednotlivých živin, s krabičkami se dále ale naučil i to, jak si energii správně rozložit do celého dne. To mu pomáhalo i při víkendovém vaření, kdy se snažil připravovat stravu podle krabiček, jejichž skladbu pozoroval během týdne.


Stále lepší a lepší výsledky na kontrolních měřeních pro něj byly vždy velmi motivující.

Do budoucna si odnáší určitě svobodu v jídle a základní znalosti o jeho skladbě tak, aby odpovídalo jeho představám a neměl obavy, že zase ztloustne.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio