AKTUALITY

Zjednodušujeme systém výjimek

18.12.2019

U některých výjimek dochází od 6. 1. 2020 k malému zjednodušení.
číst dále »

V ROCE 2020 VAŘÍME OD 6.1.2020

03.12.2019

V novém roce vaříme od 6.1.2020. První jídlo vám tedy doručíme v neděli 5.1.2020 (trasy s ranním rozvozem 6.1.2020 ráno). Přes svátky (od 21.12.2019) je mimo i naše zákaznické centrum.
číst dále »

Program VEGAN: Chcete odlehčit jídelníček?

03.12.2019

Specifický a zcela odlišný od našich klasických programů. Nenajdete v něm maso a masné výrobky, mléko a mléčné produkty, vejce, ani med, želatinu a sádlo. Veškeré suroviny jsou tedy rostlinného původu.
číst dále »

další aktuality »

Právě se nacházíte: Úvodní strana / Blog

RECEPT: Steak avec la sauce beárnaise  

28.04.2016
Steak z vysokého roštěnce s nejoblíbenější omáčkou béarnaise. Ve spolupráci s Chefparade vám přinášíme provensálskou specialitu. Tento ale i další skvělé recepty se naučíte v kurzech Chefparade nebo v jejich nově připravované kuchařské knize.

Ingredience pro 4 osoby

  • 4 plátky roštěnce á 180 g
  • 1 svazek rozmarýnu
  • 1 svazek tymiánu
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

na omáčku:

  • 3 žloutky
  • 125 g másla
  • 50 ml octa
  • 50 ml bílého vína
  • 2 malé šalotky
  • 1 svazek estragonu
  • 1 svazek kerblíku
  • 1 svazek petrželky
  • pepř a sůl

Pracovní postup

Máslo pomalu „přepustíme“ v hrnci. V druhém hrnci svaříme bílé víno, ocet, na drobno nakrájené šalotky, polovinu nasekaného estragonu a petržele, čerstvě namletý pepř a osolíme. Svaříme - zredukujeme na polovinu a přecedíme do čistého hrnce. 

Po vychladnutí přidáme žloutky a na horké vodní lázni opatrně šleháme aby nám vznikla omáčka krémové konzistence (pozor při vysoké teplotě se může srazit). Sundáme z ohně a necháme lehce vychladnout. 

Poté přimícháme tekuté přepuštěné máslo a nasekané bylinky (estragon, kerblík, petrželka). Dochutíme solí a můžeme přidat ½ lžičky hrubozrnné hořčice. Necháme odležet v lednici.

Steak opepříme, pokapeme olivovým olejem, proložíme bylinkami (rozmarýnem a tymiánem) a necháme odležet (nejlépe 2 dny). Před pečením vyndáme v předstihu, aby mělo maso pokojovou teplotu. Pečeme na rozpálené pánvi dle požadavků na propečenost, solíme po upečení.


Soutěž o dárkový poukaz na kurz vaření s Chefparade v hodnotě 1590 Kč.

Nápovědu k odpovědi hledejte zde: www.chefparade.cz.

Soutěž poběží do 17. 5. 2016, výherce vylosujeme 18. 5. 2016. Odpovídat mohou všichni, kteří u nás měli v průběhu dubna nebo května objednaný alespoň 1 den stravy.


Soutěž skončila.


« zpět na seznam

Objednejte si online

OBJEDNAT

Ukázka jídel

Zasílání novinek

Chcete být infomováni akcích a novinkách?
Abychom Vám mohli newsletter zasílat, potřebujeme
váš souhlas se zpracováním osobních údajů (zde
pouze e-mailová adresa). Souhlas udělíte vložením
e-mailu a kliknutím na tlačítko.
Všechny detaily i vaše práva zde.

Oblasti rozvozu jídla:

  • Beroun
  • Brno
  • Bruntál
  • Břeclav
  • Čáslav
  • Česká Třebová
  • České Budějovice
  • Domažlice
  • Frýdek Místek
  • Habartov
  • Hodonín
  • Hradec Králové
  • Cheb
  • Chodov
  • Jindřichův Hradec
  • Jihlava
  • Karlovy Vary
  • Karviná
  • Klatovy
  • Kolín
  • Kuřim
  • Kutná Hora
  • Kroměřiž
  • Kyjov
  • Liberec
  • Litomyšl
  • Luhačovice
  • Mariánské Lázně
  • Mladá Boleslav
  • Moravská Třebová
  • Napajedla
  • Náchod
  • Nové Město nad Metují
  • Olomouc
  • Otrokovice
  • Ostrava
  • Ostrov
  • Opava
  • Pardubice
  • Plzeň
  • Polička
  • Praha
  • Prostějov
  • Přerov
  • Rohatec
  • Rožnov pod Radhoštěm
  • Rychnov nad Kněžnou
  • Rýmařov
  • Sokolov
  • Strážnice
  • Svitavy
  • Šumperk
  • Tábor
  • Tachov
  • Třebíč
  • Turnov
  • Uherské Hradiště
  • Uherský Brod
  • Valašské Meziříčí
  • Velká nad Veličkou 
  • Velké Meziříčí
  • Veselí nad Moravou
  • Vsetín
  • Zábřeh
  • Zlín

©2013 Zdravé Stravování • Všechna práva vyhrazena • Všeobecné obchodní podmínkyŘešení sporůOsobní údaje

Vytvořeno studiem Up-net Multimedia