Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Receptové inspirace z jídelníčku Pro Mámy

Uvařte si jídla z programu Pro Mámy. Zdravé stravování v něm vynechává potraviny nevhodné při kojení a minimalizuje tak problémy spojené s trávením i alergiemi miminka.

Zjistit více

 

Muffin s bylinkovým pestem, barevná mrkev

Suroviny na 1 porci

  • 60 g polotučného mléka
  • 5 g hladké mouky
  • 12 g ovesných vloček
  • 30 g + 7 g eidamu (30 %)
  • sůl
  • pepř
  • 1 g kypřicího prášku
  • 5 g olivového oleje
  • 20 g žervé
  • 6 g rukoly
  • ½ vejce
  • 45 g mrkve
  • 15 g žluté mrkve

Postup pesto

Rukolu rozmixujeme s olivovým olejem, eidamem (7 g) a žervé. Dochutíme solí a pepřem. Mrkve očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu lze zvolit libovolnou.

Postup muffin a jeho kompletace

Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme mléko, vejce, nastrouhaný sýr (30 g), sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a směsí plníme formu na muffiny. Posypeme ovesnými vločkami. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Muffinek po vychladnutí rozřízneme, naplníme pestem a ozdobíme zeleninou.

Muffin s bylinkovým pestem, barevná mrkev

Hokkaido krůtí roláda, rýže s fenyklem

Suroviny

  • 55 g dýně hokkaido
  • 110 g krůtích prsou
  • 20 g eidamu
  • sůl
  • pepř
  • 2 g olivového oleje
  • masový vývar
  • 70 g čerstvého fenyklu
  • 4 g javorového sirupu
  • 1 g petrželky
  • 55 g rýže basmati
  • vinný ocet

Postup

Dýni oloupeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kousky dýně lehce pokapeme olivovým olejem, osolíme a jemně opepříme. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě zhruba 15-20 minut.

Krůtí prsa omyjeme, nachystáme na roládu a osolíme. Přidáme plátek sýra, upečenou dýni a zavineme jako roládu.

Roládu dáme do zapékací mísy a podlijeme masovým vývarem. Pečeme v troubě.

Rýži uvaříme. Mezitím si očištěný fenykl nakrájíme na menší kousky a necháme zkaramelizovat s javorovým sirupem na pánvi. Dochutíme vinným octem. Takto připraveným fenyklem zdobíme rýži.

Hokkaido krůtí roláda, rýže s fenyklem

Salát z červené řepy s jablkem a balkánským sýrem

Suroviny

  • 100 g červené řepy (syrový stav)
  • 100 g jablek (golden)
  • 25 g balkánského sýra
  • 3 g olivového oleje
  • 5 g cukru
  • 2 g šťávy z citronu
  • 20 g salátu dubáčku

Postup

Řepu očistíme a nastrouháme najemno. Jablko také očistíme nastrouháme, ale tentokrát nahrubo. Doplníme o salát dubáček. Promícháme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Balkánský sýr rozdrobíme či nakrájíme na menší kostičky.

Salát z červené řepy s jablkem a balkánským sýrem

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio