INGREDIENCE
- 80g quinoa černá (suchý stav)
- 80 g feta sýr
- 60 g granátové jablko
- 50 g červené velké fazole (suchý stav)
- 45 g žlutá paprika
- 40 g pomerančová šťáva
- 40 g řapíkatý celer
- 30 g červená cibule
- 20 g dýňová semínka
- 20 g med
- 10 g jablečný ocet
- 10 g olivový olej
- 4 g hladkolistá petrželka nať
- sůl
POSTUP
Fazole dostatečně dlouho dopředu namočíme a uvaříme doměkka. Quinou spaříme a dáme vařit. Poměr vody a quinoi by měl být 1,5 : 1 (případně podle návodu). Dýňová semínka orestujeme nasucho. Cibuli nakrájíme nadrobno, celer i papriku na malé kousky, vše smícháme s quinoou. Přidáme uvařené odkapané fazole a orestovaná dýňová semínka.
Do zálivky smícháme šťávu vymačkanou z pomerančů, olivový olej, med, jablečný ocet a sůl.
Směs s quinoou poklademe kousky fety, posypeme zrnky granátového jablka a přidáme zálivku.