INGREDIENCE
- 120 g čočka černá beluga – suchý stav
- 110 g mini mozzarella v nálevu
- 100 g listový špenát – mražený
- 50 g cibule
- 12 g rajčata sušená
- 8 g kapary nesolené
- 6 g čerstvý česnek
- 6 g vlašské ořechy
- 4 g řepkový olej
- Citronová šťáva, pepř, sůl
POSTUP
Čočku propláchněte, zalijte vodou a vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a dejte stranou. Spařte špenát teplou vodou a nakrájete na menší kousky.
Na oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a přidejte špenát a sušená rajčata. Vše opékejte ještě přibližně 5 minut. Přidejte okapanou čočku, zakápněte šťávou z citronu a společně opékejte dalších 5 minut, až se chutě propojí a tekutina ze zeleniny a citronu se odpaří.
Hotový salát podle chuti dosolte a opepřete – dejte pozor na to, že sušená rajčata jsou dost slaná – a vmíchejte nahrubo nasekané ořechy.
Posypejte kapary a poklaďte mozzarellou.
Konzumovat můžete teplé i studené.