Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Tipy na zdravé silvestrovské pohoštění

Držíte si i přes svátky linii? Přinášíme lahodné a zdravé chuťovky, se kterými si na Silvestra rozhodně ostudu neutrhnete.

Zjistit více

 
Plněná sýrová rolka s dýňovým semínkem

Plněná sýrová rolka s dýňovým semínkem

Suroviny

  • 20 g 30% eidamu
  • 5 g žervé
  • 15 g tvarohu
  • 4 g dýňových semínek
  • 0,5 g pažitky
  • 40 g ledového salátu
  • sůl, pepř
  • 2 ks křehkého chleba (např. Knuspi)

Postup pesto


Dýňová semínka opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout a nadrtíme na malé kousky. Tvaroh s žervé důkladně promícháme do hladka, ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Krém namažeme na plátek sýru, posypeme semínky a zabalíme do ruličky. Podáváme se zeleninou a křehkým chlebem.

Plněná sýrová rolka s dýňovým semínkem

Plněná sýrová rolka s dýňovým semínkem

Muffin s bylinkovým pestem a mrkví

Suroviny

  • 60 g polotučného mléka
  • 35 g hladké mouky
  • 12 g ovesných vloček
  • 30 g + 7 g 30% eidamu
  • sůl
  • pepř
  • 1 g kypřicího prášku
  • 5 g olivového oleje
  • 20 g žervé
  • 6 g rukoly
  • 25 g vejce (= ½)
  • 45 g mrkve
  • 15 g žluté mrkve

Postup

Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme mléko, vejce, nastrouhaný sýr (30 g), sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a směsí plníme formu na muffiny. Posypeme ovesnými vločkami. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Pesto

Rukolu rozmixujeme s olivovým olejem, eidamem (7 g) a žervé. Dochutíme solí a pepřem.

Servírování

Zchladlý muffin prořízneme naplníme pestem a jako přílohu doplníme očištěnou nakrájenou mrkev. Lze využít libovolnou zeleninu.

Muffin s bylinkovým pestem, barevná mrkev

Muffin s bylinkovým pestem a mrkví

Hummus s chilli papričkami, tousty a zeleninou

Suroviny

  • 30 g ředkve
  • 20 g mrkve
  • 20 g cizrny
  • 20 g fialové mrkve
  • 12 g mini toustů s celozrnnou moukou
  • 5 g tahini pasty
  • 5 g olivového oleje
  • 5 g vejce
  • 1 g citronové šťávy
  • 1 g chilli papriček
  • 1 g česneku
  • pepř
  • sůl

Postup

Cizrnu si uvaříme. Poté jí necháme okapat a nameleme ji. K cizrně přidáme pastu tahini, utřený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs umixujeme do zcela hladké hmoty. Na konec vmícháme nadrobno nakrájenou chilli papričku. Vajíčko si uvaříme natvrdo a podélně rozpůlíme. Naaranžovaný hummus zakápneme olivovým olejem a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou. Zeleninu si očistíme a vytvoříme pomocí kráječe spirály. Podáváme s celozrnnými mini tousty.

Hummus s chilli papričkami, tousty a zeleninou

Hummus s chilli papričkami, tousty a zeleninou

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio