Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Trochu jiné cukroví – Snídaně s Novou 10. 11. 2020

 

Zjistit více

 

Sněhové kuličky

Suroviny

  • 220 g rostlinného tuku
  • 60 g cukru krupice
  • 240 g špaldové mouky
  • 240 g pekanových ořechů
  • 10 g vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • moučkový cukr na obalení

Postup

Cukr s tukem vyšleháme do pěny. Postupně zapracujeme mouku a nakonec přidáme ořechy drcené nahrubo. Těsto necháme v lednici odpočinout.

Následně tvarujeme kuličky o průměru 3 cm. Pečeme na pečicím papíru na 165 °C po dobu 15 minut. Ještě teplé kuličky obalíme v moučkovém cukru, a to 2x, aby byly bílé.

Muffin s bylinkovým pestem, barevná mrkev

Válečky ze sušeného ovoce, pufované quinoi, čokolády a oříšků

Suroviny

  • 500 g datlí
  • 400 g kešu ořechů
  • 50 g pufované quinoy
  • hořká čokoláda na obalení
  • lískové ořechy na posypání

Postup

Datle s kešu pomeleme na masovém mlýnku. Vmícháme pufovanou quinou a vytvarujeme do válečků, které ponoříme do rozpuštěné hořké čokolády následně posypeme oříšky.

Válečky ze sušeného ovoce, pufované quinoi, čokolády a oříšků

Ořechy v čokoládě

Suroviny

  • Mandle hranolky
  • Pistácie
  • Směs sušeného ovoce
  • cukr krupice
  • kakaové máslo
  • bílá, mléčná a hořká čokoláda na polevu

Postup

Mandle posypeme cukrem, přidáme trochu vody, promícháme. Dáme sušit do trouby přibližně na 45 minut na 120 °C. Cukr nám nesmí zkaramelizovat.

Rozpustíme kakaové máslo při nízké teplotě (pozor – rychle se přepaluje). Směs sušeného ovoce a pistácie obalíme v kakaovém másle. Přidáme mandle s cukrem a dobře promícháme. Necháme v ledničce mírně ztuhnout (průběžně promícháváme). Nakonec rozpustíme čokoládu, směs vložíme do čokolády, promícháme. Lžičkou nabíráme a dáváme do muffinové formy, která dá směsi tvar. Necháme ztuhnout.

Ořechy v čokoládě

Bílkové bochánky se sušeným ovocem

Suroviny

  • 160 g vlašských ořechů
  • 100 g vaječného bílku
  • 100 g kandované pomerančové kůry
  • 80 g cukru krupice
  • 40 g rýžové mouky
  • rubínová čokoláda na polevu

Postup

bílků ušleháme pevný sníh. Vlašské ořechy nadrtíme nahrubo. Smícháme se sušeným ovocem, cukrem, moukou. Postupně zapracujeme sníh z bílků. Dáme do formiček a podle jejich velikosti pečeme při 170 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout.

Na závěr můžeme ještě zdobit rubínovou čokoládou (tento druh čokolády má tmavě růžovou barvu).

Bílkové bochánky se sušeným ovocem

Masarykovo cukroví

Suroviny

  • 500 g špaldové mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 350 g másla
  • 100 g žloutků
  • 300 g lískových (bez slupky), nebo pistáciových ořechů 10 g kakaa

Postup

Ořechy namočíme do vody, aby změkly. Jakmile můžeme ořech lehce překrojit nožem, scedíme. Žloutky vyšleháme s cukrem a zapracujeme máslo, mouku, kakao a ořechy. Vytvoříme 2 válce, které zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v ledničce.

Nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, které vyskládáme na pečicí papír a pečeme na 170 °C asi 10 minut než cukroví zrůžoví.

Masarykovo cukroví

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio