Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Veganské recepty

 

Zjistit více

 

Ovesná čokoládovo-pomerančová kaše s ořechy a malinami 

Inspirace pro veganskou snídani

Suroviny (1 porce)

  • 40 g jemných ovesných vloček
  • 5 g holandského kakaa
  • 6 g javorového sirupu
  • 90 ml čokoládového nemléka
  • 6 g lískových ořechů
  • cca 2 g pomerančové kůry
  • cca 10-15 ml pomerančové šťávy
  • 50 g pomeranče
  • 50 g malin
  • kardamom mletý
  • skořice mletá
  • perníkové koření
  • máta čerstvá na dozdobení (není nutné)

Postup

Nastrouhejte kůru z nechemicky ošetřeného pomeranče a smíchejte s vločkami, kakaem a kořením.

Smíchejte pomerančovou šťávu s dužinou pomeranče a dolijte rostlinným mlékem. Touto směsí zalijte do kastrolku okořeněné vločky a přidejte javorový sirup.

Přiveďte směs k varu. Vařte na mírném plamenu do zhoustnutí, cca 5 minut.

Kaši závěrem ozdobte malinami a pomerančem, event. lístky máty.

Jablečné müsli s oříšky

Inspirace pro veganskou svačinu

Suroviny (1 porce)

  • 3 g mandlí (lupínky)
  • 3 g sušených brusinek
  • 60 g jablka
  • 30 g jemných ovesných vloček
  • 3 ml čerstvě vymačkané šťávy z citrónů
  • 96 ml nemléka (příp. jiný rostlinný nápoj)
  • 5 g javorového sirupu
  • 3 g makadamových ořechů

Postup

Vločky zalijeme nemlékem a necháme pár hodin nabobtnat (můžete přidat i vodu, nebo místo nemléka použít jiný rostlinný nápoj).

Jablko zbavíme jádřince a nahrubo nastrouháme, ihned zakápneme citrónovou šťávou a promícháme. Jablka ochutíme sirupem, přimícháme nabobtnalé vločky i se zbytkem nemléka.

V misce naaranžovanou směs posypeme brusinkami, plátky mandlí a makadamovými oříšky.

Jablečné müsli s oříšky

Tofu s pečenou zeleninou, limetkovo-avokádový dresing

Inspirace pro veganskou večeři

Suroviny (1 porce)

  • 20 g cibule
  • 40 g lilku
  • 50 g žluté papriky
  • 50 g zelené papriky
  • 50 g červené papriky
  • 60 g batátů
  • 50 g cukety
  • 80 g přírodního tofu
  • 50 g čerstvých žampionů
  • 3 g čerstvého česneku
  • 50 g avokáda
  • 8 ml limetkové šťávy
  • 40 g mrkve
  • 5 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • sladká mletá paprika
  • sušená cibulka
  • tymián
  • sušený rozmarýn

Postup

Pečená zelenina

Na pečicí plech si připravíme zeleninu následujícím způsobem. Polovinu cibule nakrájíme na klínky, česnek na plátky.

Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, zelenou papriku (zbavenou jádřince) nakrájenou na proužky, lilek nakrájený na kolečka a batáty na větší kostky.

Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Poté zastříkneme olivovým olejem a pečeme v troubě.

Směs s tofu

Žlutou a červenou papriku, cuketu, zbytek cibule a tofu nakrájíme podle velikosti žampiónů, pokud možno na stejně velké kousky. Tofu zasypeme sladkou mletou paprikou.

Máme-li rádi na talíři eleganci a pravidelnost, tak můžeme střídavě zeleninu a tofu napíchat na špejli jako špíz, nebo si jednoduše připravit směs, kterou připravíme v troubě. Ať tak, či onak, suroviny osolíme a okořeníme provensálským kořením.

Potřeme olivovým olejem (2 ml) a osmahneme nejprve na pánvi, až tofu chytne kůrčičku. Poté zapečeme v troubě, a to po dobu 15 minut při 150 °C.

Dresing

Avokádo zbavené slupky a pecky zmixujeme a přidáme utřený česnek, šťávu z limetky, olivový olej (5 ml), sůl a velmi najemno podrcený pepř.

Tofu s pečenou zeleninou, limetkovo-avokádový dresing

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio