Na jednu velkou porci potřebujete:
Bulgur hrubý pšeničný 120 g
Zeleninový vývar 160 g
Šmakoun 140 g
Hrášek mražený 40 g
Olivy černé 40 g
Paprika čerstvá červená 40 g
Kukuřice mražená 36 g
Cibule 32 g
Paprika čerstvá zelená 30 g
Petržel hladkolistá nať 12 g
Olej řepkový 10g
Bazalka čerstvá 8 g
Paprika sladká mletá 4 g
Sůl 4 g
Olej olivový 4 g
Pepř 0,2 g
Cibulku nakrájet na drobno, orestovat.
Zvlášť na oleji orestovat papriky nakrájené na malé kousky.
Kukuřici a hrášek povolit v páře.
Pak smíchat cibulkovou směs, papriky, kukuřici, hrášek, olivy nakrájené na kousky, ochutit solí, pepřem, nakrájenou bazalkou.
Bulgur připravit podle návodu, buď nechat pouze nabobtnat ve vývaru, nebo uvařit ve vývaru (většinou 8-10 minut). Pro malé děti bulgur určitě povařit. Pak smíchat se zeleninovou směsí.
Šmakoun nakrájet na kostičky, zasypat paprikou na barvu, zakápnout olivovým olejem, mírně osolit (1g), dát na plech péct při 180stupních 7 – 8 min.