INGREDIENCE
- 200 g dýně hokaido
- 120 g celozrnná tortilla
- 60 g salát ledový
- 40 g jogurt bílý
- 40 g losos uzený
- 20 g cibule červená
- 20 g majonéza light
- 20 g cibule
- 4 g olej olivový
- chilli vločky, chilli, pepř, sůl
POSTUP
Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Dýně hokaido se nemusí loupat, slupka teplem změkne. Nakrájíme na měsíčky o tloušťce 1- 1,5 cm. Oba druhy cibule nakrájíme také na měsíčky. Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe měsíčky dýně a cibule. V misce smícháme olivový olej se solí, pepřem, chilli práškem a chilli vločkami. S ostrým kořením opatrně, dáme nejdřív jen trošku a postupně přidáváme. Směsí pokapeme zeleninu na plechu a dáme péct na 170 stupňů asi dvacet minut, případně víc, podle typu trouby. Zeleninu potřebujeme měkkou a zlatavou.
Smícháme jogurt s majonézou a pomažeme tortillu. Poté poklademe listy salátu, měsíčky dýně a cibule, nakonec rovnoměrně rozložíme kousky uzeného lososa a tortillu zamotáme.