Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

13.6.2022Lifestyle

Efektivní hubnutí s vhodnou kombinací jídelníčků

Pokud jídelníček optimálně poskládáte, můžete zefektivnit redukční účinek. Vyzkoušejte následující tříměsíční kombinaci našich programů, které vznikly pod dohledem nutričního týmu Zdravého stravování. Jednotlivé programy pomohou s dílčími problémy, které redukce obnáší.

Zjistit více

 

Krok 1: Zbavíme vás tuku

Tříměsíční redukci hmotnosti, která zahájí hubnoucí maratón, odstartuje nový program KETO. Vybrat si můžete z celkem 5 energetických variant. Nejste-li si jisti optimální energetickou hodnotou vhodnou právě pro vás, tak naši nutriční poradci vám poradí, a to telefonicky nebo při osobní konzultaci v naší pražské či brněnské poradně. Jídelníčky tohoto programu mají upravenou nutriční skladbu tak, aby organismus začal využívat jiný zdroj energie, než na jaký byl zvyklý.

Neočekávejte žádnou syntetickou pseudostravu ani koktejly. To není náš styl, chceme, abyste nejen zhubli, ale aby vám dieta chutnala a měla co největší nutriční přínos.

Pokrmy z běžných a kvalitních surovin budou mít výrazně ponížen obsah sacharidů, který nepřesáhne 10 %. V jídlech budou naopak výrazně navýšeny tuky, které se na energetické hodnotě budou podílet 70-80 %, zbytek vykryjí bílkoviny. Díky specifickému rozvržení živin dojde ke vzniku ketolátek a tělo začne energii čerpat z uložených tuků, což způsobí velmi výraznou redukci a odvodnění.

Při této dietě je velmi zásadní striktně dodržovat jídelníček, aby nedošlo k přerušení procesu ketogeneze. I z toho důvodu při této dietě zajišťujeme jídla nejen na pracovní dny, ale i víkend. Víkendová jídla uvařená opět v našem provozu budou ošetřena šetrným procesem pasterizace a dovezena čtvrtečním závozem.

Krok 2: Podpoříme svalovou hmotu

Druhý měsíc řízené redukce budeme tělo zvykat na pozvolný výskyt sacharidů ve stravě. Proč pozvolný? Kdybyste ihned najeli na běžné, ba co hůř na vysoké množství sacharidů, dostavil by se skokový nárůst kil, a to nechceme. Pokrmy programu PROTEIN EXTRA poskytnou lehce navýšené množství sacharidů, než tomu bylo v ketojídlech (15 – 20 % celodenního energetického příjmu) a větší množství proteinových jídel (40 - 45 % celodenního energetického příjmu).

V této fázi jsou důležité bílkoviny z toho důvodu, abyste si udrželi svalovou hmotu. Dalším pozitivním efektem bílkovin je jejich sytící schopnost. Přestože budete s naší podporou hubnout, tak nebudete mít při krabičkové dietě hlad ani stres.

Pocit zasycení podpoří také vláknina, které je i nezbytná pro zdravé trávení a PROTEIN EXTRA s ní do jídelníčku počítá. Můžete se těšit na libová masa, šunky, vejce, kysané mléčné výrobky.

Opět tento program je nastaven tak, aby opět specifickou úpravou živin, tentokráte ve prospěch bílkovin, došlo ke svižné redukci a povzbuzení metabolismu.

Krok 3: Zabráníme „jojo efektu“ a stabilizujeme návyky

Hodně diet doprovází tzv. jojo efekt, kdy dojde k nabrání shozených kilogramů zpět. Děje se tak zpravidla, pokud je dieta absurdně postavená na hladovění, nebo pokud tělo dlouhodobě trápíme výpadkem nějaké konkrétní živiny. Může to být také způsobeno tím, že se po dietě vracíme k původnímu nevhodnému způsobu stravování, které je bohaté na energii, nebo postrádá pravidelnost.

Aby k tomuto nežádoucímu jojo efektu nedošlo, je nutné organismus stabilizovat a přejít na racionální stravovací režim, který by se dal charakterizovat pestrostí, kvalitními potravinami, nutriční vyvážeností a pravidelností.

Díky tomu, že veškeré jídelníčky připravuje zdatný nutriční tým, tak o nutriční vyváženost je postaráno a vy si do budoucna uděláte představu o skladbě a ideálních porcích pro vás. Krabičky vás také naučí pravidelnému stravovacímu řádu. Ona neustále proklamovaná pravidelnost a pestrost jídelníčku s sebou nese hned několik benefitů. I přestože může dojít v některých případech k razantnější úpravě vašich stravovacích návyků, tak právě pravidelností jídel docílíte, že nebudete mít hlad a potlačíte chutě na sladké. Organismus se nebude bát, že bude o hladu a nebude mít tendence si ukládat zásoby na horší časy.

Program PRO ZDRAVÍ+ přestavuje nejoblíbenější a nejuniverzálnější program Zdravého stravování, který nejvíce vystihuje běžný, ale zároveň racionální jídelníček. Pro absolutní komfort tento program myslí i na denní porci zeleniny a ovoce, o jejíž doplnění se již nemusíme starat svépomocí. Zároveň nejvýstižněji vyjadřuje, jakým směrem by se váš jídelní plán měl ubírat po skončení krabičkové diety, abyste se nevrátili ke špatným stravovacím zlozvykům a štíhlost si udrželi.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio