Pro milovníky snídaňových kaší jsme připravili snídaňovou inspiraci. Tak krásné vstávání a dobrou chuť!
Základní jáhlová kaše
Jáhly vážíme v suchém stavu a na jednu větší porci snídaně jich potřebujeme 60 gramů. Propláchneme je, spaříme a povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Teď zapátrejte v ledničce, s čím jáhly zkombinujete.
Varianta jedna
Promícháme s tvarohem a dochutíme čekankovým, či jiným sirupem, nebo medem (potřebujeme asi 250 g tvarohu a 10 g sladidla).
Varianta dvě
Promícháme s jogurtem, tvarohem, mascarpone a sirupem (100 g tvarohu, 40 g jogurtu, 40 g mascarpone, 10 g sirup).
Kaši lze doplnit oblíbeným ovocem, oříšky, zkrátka kreativní snídaně podle aktuálního stavu domácích zásob.

Ovesná kaše
Jednoduše povaříme jemné ovesné vločky v mléce – obyčejném, nebo alternativním rostlinném nápoji (kokosový, sójový, oříškový) a ovesná kaše je hotová. Doba přípravy je opravdu rychlá. Dosladit lze oblíbeným sirupem, nebo medem, ale úplně vystačíte čerstvým přirozeně sladkým ovocem, oříšky, nastrouhanou vysokoprocentní čokoládou, hrozinkami apod. Abyste trochu zlepšili skóre s bílkovinami, můžete kaši doplnit tvarohem a syrovátkovým proteinem.
Ovesná kaše obohacená o bílkoviny
Budeme potřebovat: 160 g mléka, 140 g odtučněného tvarohu, 50 g jemných vloček a 20 g syrovátkového proteinu. Vločky povaříme v mléce, necháme vychladnout a vmícháme tvaroh s proteinem. Opět doplníme vším, na čem si pochutnáme.
Špaldová kaše
Jednoduše povaříme špaldové vločky v mléce. Zhruba 160 g mléka a 60 g špaldových vloček. Samozřejmě můžeme přidat více jedné či druhé suroviny, podle preferencí výsledné hustoty. Výslednou kaši opět ochutíme dle svých preferencí.
Ať jsou vaše rána dobrá!