Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

22.11.2021Proměny

Kateřina zhubla s krabičkami více jak 47 kg a proměnila se k nepoznání

Přinášíme další úspěšnou a povzbuzující proměnu s krabičkami Zdravého stravování. Objektem proměny byla tentokráte žena. Opět vás provedeme průběhem její redukce hmotnosti, která byla opravdu razantní. Za prvních 10 měsíců zhubla paní Kateřina 22,7 kg a za dalších 14 měsíců 24,8 kg. Celkem tedy zhubla neuvěřitelných 47,5 kg.

Zjistit více

 

Startovací pozice

Jak na sebe Kateřina prozradila, tak s nadváhou bojovala od dětství. Puberta se nesla ve znamení koktejlu diet od hladovění a následného přejídání, po konzumaci zázračných dietetických přípravků a alternativní stravy v podobě hubnoucích nápojů. Tato cesta se ukázala jako slepá, protože přinesla jen jojo efekt a s dalším nárůstem hmotnosti se začaly objevovat zdravotní problémy, přestože se Kateřina snažila být pohybově aktivní.

Ve věku 38 let dosáhla Kateřina při výšce 170 cm hmotnosti 131 kg.

Přesné hodnoty PŘED a PO můžete přehledně vidět sami v následujících řádcích tabulky.

Srovnání PŘED a PO

(pozn. 24měsíční redukce hmotnosti)

HODNOTY PŘED PO ROZDÍL
hmotnost 131 kg 83,5 kg -47,5 kg
svalová hmota 36,2 kg 32,3 kg - 3,9 kg
tuková hmota 66,4 kg 25 kg -41,4 kg
viscerální tuk 222,9 cm² 97,9 cm² -125 cm²
procento tuku v těle 50,7 % 30 % - 20,7 %
obvod pasu 130,9 cm 89,2 cm 41,7 cm
obvod boků 129,5 cm 107,5 cm 22 cm

Nepoužívám slovo dieta, protože ho mám spojené s hladem

Katka zkusila hubnutí s krabičkami nejprve od jiné firmy. Překvapilo ji, že polovina jídel byla zakoupená v obchodě, nabízeli pouze jeden program, a to v energetické hodnotě 5000 kJ. Jídlo jí navíc bylo dovezeno v neděli večer a na celý týden, což se projevilo kvalitě jídel. Zkrátka v pátek jídla nebyla poživatelná a přešla vás na ně chuť. Co je důležité, kvůli univerzální energetické hodnotě jídla, která pro ni byla nedostatečná, trpěla hladem.

O možnosti krabičkové diety od Zdravého stravování se dozvěděla od lékaře, se kterým konzultovala svoji hmotnost a rozhodla se ji vyzkoušet. Nejvíce ji lákalo hubnout udržitelně, bez hladovění a s čerstvými jídly, která Zdravé stravování zaváží každý den.

První dojmy z poradny

První návštěva poradny ji mile překvapila. S přívětivou nutriční specialistkou detailně prodiskutovala svůj dosavadní jídelníček, získala informace o zdravém hubnutí, definovaly si špatné návyky a byla přeměřena na diagnostickému přístroji na principu bioimpedance. Získala tak hmatatelnou představu, jak na tom reálně je. Opakované měření pak přineslo motivační efekt. Výchozí hodnoty svalové hmoty, zavodnění, tuku či viscerálního tuku v porovnání s kontrolními hodnotami jasně ukazovaly pozitivní progres, správnost nastavení energetické hodnoty i optimálnost rychlosti redukce.

Dojmy z krabiček

Kateřina byla hodně zaskočena množstvím jídla, které jí bylo dovezeno a nevěřila, že při takovém „obžerství“ by mohla zhubnout. Velmi rychle si osvojila pravidelnost a první výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Ve své spíži zredukovala přítomnost bílé pšeničné mouky, cukru a potravin s nadměrným obsahem cukru. Neznamená to, že by se sladkostí ke kávě zřekla úplně. Pečení je jejím koníčkem, jen přehodnotila používaný druh a množství surovin. Jak sama zmínila, tak když vidí kalorický pokrm, přemýšlí, jak by šel připravit ve zdravější podobě.

Během odběru krabičkové diety od Zdravého stravování vyzkoušela více druhů programů, vyjma těch veganských. Kvitovala i možnost výjimek na potraviny, které opravdu nemá ráda. Kateřina začínala na programu Pro Zdraví 6000 kJ, nejprve bez svačin, které si připravovala sama, po měsíci se rozhodla odebírat kompletní celodenní menu. Protože jsme potřebovali trochu navýšit energii a Kateřina nechtěla zvyšovat energetickou hodnotu krabiček, tak rozšířila velikost svačiny o bílý jogurt navíc. Na Vánoce vyzkoušela i cukroví od Zdravého stravování, které ji jako milovnici sladkostí, nadchnulo.

Ke změně zdravého životního stylu patří i pohybová aktivita. Kateřina si našla vyhovující pohyb, a to jízdu na rotopedu.

Výsledek stojí za to!

Za největší přínos krabičkové diety vyjma toužebného zhubnutí, považuje změnu náhledu na jídlo. Více začala přemýšlet o tom co jí, o složení, jak jsou pokrmy upravovány i jaká je zhruba velikost ideální porce. Díky pestrosti jídel zařadila spoustu nových potravin, o kterých by dříve vůbec neuvažovala.

Katčino odhodlání razantně zhubnout přineslo své ovoce díky přesnému dodržování stravovacího režimu, který se snažila dodržet i o víkendu, kdy jí jídlo zaváženo nebylo. Za 24 měsíců zhubnula Kateřina 47,5 kg a 41,4 kg tuku, což odpovídá 164 kostkám 250g másla. Tím se dostala do „normální“ hmotnostní normy ke své výšce.

Ztráta kilogramů přinesla i vedlejší efekt, a to přebytečnou kůži, která není dvakrát estetická. Tento problém vyřešila Katka podstoupením plastické operace, kterou pojala jako bonusovou odměnu. Celkovou proměnu si nemůže vynachválit, vzhledově se cítí lépe než ve dvaceti. A když po dovolené, kde si dopřála v jídle více volnosti, displej váhy ukáže o dvě kila víc, nehroutí se. Najede na svůj zajetý režim a během pár týdnů je zpět na své váze.

Z hubnutí se Zdravým stravováním si odnesla denní rituál. Po ránu vlažnou vodu s citronem a během dne pravidelnou a vyváženou stravu z kvalitních surovin.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio