INGREDIENCE (na dvě porce)
- kuřecí prsa 240 g
- jasmínová rýže (suchý stav) 120 g
- černý sezam 3 g
marináda
- sůl
- pepř
- chilli
- olivový olej 5 g
- zázvor 3 g
omáčka
- rajský protlak 120 g
- mrkev 70 g
- očištěný ananas 70 g
- feferonka 5 g
- červená paprika 75 g
- cibule 50 g
- ocet 7 g
- sójová omáčka 7 g
- med 7 g
POSTUP
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky nebo širší proužky a naložíme je do marinády, kterou jsme si předem připravili z olivového oleje, koření a zázvoru. Necháme chvíli odpočívat a následně maso orestujeme na pánvi do měkka.
Nyní se můžeme pustit do přípravy omáčky. Cibulku si nasekáme na drobno a necháme zpěnit na pánvi s kapkou olivového oleje, poté vmícháme na tenké plátky nakrájenou mrkev a feferonku a na větší kostky nakrájený ananas a papriku. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem, sójovkou a restujeme. Po chvíli přidáme rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme vývarem – dál dusíme do měkka. Dle chuti dosladíme medem.
Do hotové omáčky přidáme kousky kuřete a servírujeme v miskách nebo hlubokých talířích společně s rýží posypanou černým sezamem. Můžeme dozdobit jarní cibulkou.
Dobrou chuť!
Sdílejte své kulinářské výtvory s hashtagem #receptyzkrabicek a pochlubte se, jak se vám recept povedl.
Na jednu porci vychází
- 1873 kJ / 448 kcal
- bílkoviny 35 g
- sacharidy 62 g
- tuky 6 g