Celerový salát na semínkovém chipsu
Suroviny na salát
- ½ celeru
- 1 ks zeleného jablka
- 1 ks vařeného žloutku
- 40 g zakysané smetany
- 20 g majolky
- sůl, pepř
- granátové jablko na ozdobu
Suroviny na semínkové chipsy
- 100 g chia semínek
- 100 g slunečnicových semínek
- 100 g dýňových semínek
- 100 g kešu ořechů natural
- 100 g pistácií natural
- 60 g olivového oleje
- 30 g medu
- 2 bílky
- sůl
Postup
Celer nakrájíme na jullieny a spaříme. Jablko nakrájíme taktéž na jullieny. Smícháme s celerem, přidáme smetanu, majolku a rozdrobený žloutek. Ochutíme solí a pepřem.
Promícháme olej s medem. Přidáme sypké suroviny. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do směsi. Plech vyložíme pečicím papírem. Směs rozprostřeme na plech v tenké vrstvě. Sušíme v troubě při 140 stupních po dobu 45 min. (dozlatova).

Laksa
Suroviny na základ polévky
- 30 g česneku
- 70 g šalotky
- 23 g zázvoru
- 1 ks citronové trávy
- 3 ks kafírových listů
- 1 g kurkumy
- 1 g kajenského pepře
- 30 g oleje
- 3 g soli
- 1 g cukru
- 1,5 ml rybího vývaru
- 150 g kokosového mléka
- 30 g rybí omáčky
Suroviny do polévky
- vaječné nudle
- fazolové výhonky
- vařené vejce
- restované tofu a krevety
Postup
Nakrájíme šalotku, česnek, zázvor. Restujeme, dokud se vše nerozvoní. Přidáme citronovou trávu, kafírové listy, kurkumu, kajenský pepř. Pak přidáme vývar a vaříme. Nakonec přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Do polévky dáme uvařené vaječné nudle, vařené vejce, restované krevety a tofu.

Pečená dýně, quinoovo-cizrnový salát
Suroviny
- 25 g sušené cizrny
- 1 g soli
- 1 g římského kmínu
- 25 g vody
- 10 g bílé quinoa
- 10 g červené quinoa
- 20 g vody
- 0,5 g soli
- 12 g řapíkatého celeru
- 3 g řepkového oleje
- 1 g citronové šťávy
- 110 g dýně hokkaido
- 0,1 g kardamomu
- 1 g soli
- 40 g červené cibule
- 5 g olivového oleje
Postup
Cizrnu namočíme den předem. Uvaříme s římským kmínem. Uvaříme oba druhy quinoi. Nakrájíme řapíkatý celer na malé kousky. Vše smícháme, zakápneme řepkovým olejem, dochutíme solí a citronovou šťávou.
Dýni nakrájíme na proužky, cibuli na osminky, dáme na pečicí papír, zakápneme olivovým olejem, osolíme a okořeníme kardamomem. Pečeme na 170 stupňů asi 30 minut (dokud kraje nezezlátnou).

Dadar gulung – palačinky plněné kokosem
Suroviny na palačinkové těsto
- 120 g špaldové mouky
- 400 ml kokosového mléka
- 125 ml vody
- 1 vejce
- ½ kávové lžičky soli
- olej
- zelená Spirulina na obarvení
Suroviny na náplň
- 120 g strouhaného kokosu
- 100 g hnědého cukru
- 125 ml vody
- 1 kus pandanového listu
Postup
Smícháme ingredience na palačinky, palačinky osmažíme na teflonové pánvičce z obou stran.Kokos připravíme na páře. Cukr smícháme s vodou a pandanem, necháme rozpustit, chvíli vaříme. Přidáme kokos. Plníme palačinky a zavineme.
