Patříte mezi ty, kteří se těší na léto, ale současně se obávají postupného odkládání oděvů až po variantu plavky? Také jste začali postupně zařazovat do jídelníčku zeleninu až do výsledné varianty králík? Náš recept na vaše obavy je jednoduchý – 5 jídel denně, kvalitní suroviny, energeticky vyvážený jídelníček. A samozřejmě pestrost. Pokud uvidíte každý den na talíři kuře s rýží, moc dlouho vás zdravý jídelníček bavit nebude. Pojďme se tedy mrknout, jak si udělat radost lahodným dezertem a přitom nezhřešit.
SUROVINY NA JEDNU 1 PORCI (1290 KJ, BÍLKOVINY 19 G, TUKY 13 G)
- Vanilkový cukr 10 g
- Cukr 5 g
- Mandle 6 g
- Mascarpone Italat 23 g
- Maliny 60 g
- Vanilkový lusk – na dochucení
Vanilkový lusk rozkrojíme a vyškrábneme z něj semínka. Ta smícháme s tvarohem, mascarpone a vanilkovým cukrem. A ejhle – vanilkový krém je na světě. Teď už jen lehce osladíme maliny cukrem, případně alternativními sladidly, rozmačkáme a můžeme servírovat. Dezert dozdobíme plátky mandlí, celými malinami, bylinkami …