Panenka s cibulovým přelivem a šťouchané brambory
Suroviny
- 100 g + 30 g cibule
- 3 g pažitky
- 150 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- 170 g brambor
- jarní cibulka na ozdobu
- masový vývar
- 3 g řepkového oleje
- 1 g hladkolisté petrželové nati
Postup
Panenku očistíme, osolíme, opepříme a zatáhneme na pánvi ze všech stran na rozpáleném oleji.
Na plech vložíme cibuli nakrájenou na pásky (100 g), česnek na kolečka, panenku a podlijeme masovým vývarem. Pečeme v troubě doměkka.
Po upečení výpek a cibulovou směs rozmixujeme (nemusí být dohladka, mohou tam zůstat kousky). Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli (30 g) nakrájíme nadrobno, zarestujeme na řepkovém oleji dozlatova. Takto připravenou cibuli přidáme k uvařeným bramborám a prošťoucháme.
Na závěr smícháme s nasekanou petrželkou. Při servírování zdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, rajčatovou omáčkou a ricottou
Suroviny
- 75 g celozrnných těstovin (penne, suchý stav)
- 4 g česneku
- 2 g řepkového oleje
- sušený tymián
- 1 g čerstvé bazalky + bazalka na ozdobu
- 35 g ricotty
- 85 g drcených rajčat
- pepř
- sůl
- 30 g cibule
- 150 g prsního kuřecího řízku
- sladká mletá paprika
Postup
Očištěné maso si nakrájíme na kousky. Ochutíme solí, pepřem a paprikou.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, maso a restujeme. Poté přidáme rajčata, ke konci ještě tymián, lístky bazalky a dle potřeby sůl a pepř.
Těstoviny uvaříme al dente. Uvařené těstoviny promícháme s masovou směsí a poklademe kousky ricotty.

Chřestová směs s parmskou šunkou, proteinové chipsy
Suroviny pro 1 porci
- 1 g hladkolisté petrželové natě
- 1 g černých sezamových semínek
- 15 g parmské šunky
- 30 g římského salátu
- 30 g bílého jogurtu
- 1 g řepkového oleje
- 15 g žervé
- pepř
- sůl
- 120 g chřestu
- 15 g cibule
- 30 g proteinových chipsů
Postup
Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců a připravíme na páře. Poté ho nakrájíme na 1-2 cm velké kousky. Jogurt smícháme s žervé, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přimícháme šunku nakrájenou na kousky a chvilku restujeme. Necháme trochu vychladnout a pak přidáme chřest a jogurtové žervé.
Při servírování zdobíme černým sezamem a podáváme s proteinovými chipsy a římským salátem.
