Šunkové mousse, cherry rajčata, bageta
Suroviny
- 90 g cherry rajčat
- 60 g sedlácké bagety či jiného pečiva
- 30 g nízkotučného tvarohu
- 30 g žervé
- 35 g kuřecí šunky
- pepř a sůl
- 2 g konopného semínka
- microgreens (lze vynechat, či zvolit výhonky)
Postup
Šunku spolu s žervé a tvarohem rozmixujeme do pěnové konzistence. Na závěr osolíme a opepříme. Posypeme konopnými semínky a dozdobíme microgreens, které znásobí příjem živin.

Krém z nivy a tortillové chipsy
Suroviny
- 45 g nízkotučného tvarohu
- 15 g nivy
- 20 g žervé
- 2 g cibule
- sladká mletá paprika
- pepř a sůl
- petrželová nať na ozdobu
- 30 g tortillových chipsů
Postup
Cibuli nakrájíme velmi najemno. Nastrouhanou nivu vyšleháme s tvarohem a žervé, přidáme cibuli, sůl, pepř a papriku. Dozdobíme petrželkou a podáváme s chipsy.

Drůbeží roláda plněná cibulkovou směsí, divoká rýže
Suroviny
- 56 g cibule
- 140 g kuřecích prsou
- 30 g eidamu (30%)
- 15 g kuřecí, či krůtí šunky
- 2 g jarní cibulky
- sůl a pepř
- jalovec
- masový vývar (dle potřeby)
- 15 g vejce (odpovídá ¼ ks)
- 55 g směsné rýže (suchý stav)
- 2 g řepkového oleje
- 3 g hladkolisté petrželové natě
- pažitka, či jarní cibulka na ozdobu
Postup
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, šunku nakrájenou na kostičky, přidáme vejce, pažitku nasekanou najemno, lehce osolíme. Restujeme, dokud se nám vejce nepropečou.
Omyté a očištěné maso si nachystáme na roládu, okořeníme, poklademe sýrem a vaječnou směsí. Důkladně zamotáme, můžeme si pomoci provázkem, či kuchařskou jehlou. Takto připravené maso zatáhneme na pánvi ze všech stran, přesuneme na plech a pečeme v troubě. V průběhu pečení podléváme masovým vývarem.
Rýži uvaříme s jalovcem. Po uvaření vmícháme nasekanou hladkolistou petrželku.
Na talíři maso polijeme výpekem z masa. Rýži zdobíme nasekanou jarní cibulkou či pažitkou.
