Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Recepty pro energii a jarní očistu organismu

 

Zjistit více

 
Recepty pro energii a jarní očistu

Treska s bylinkami a cizrnou

Suroviny (1 porce)

  • 200 g tmavé tresky
  • 70 g cizrny v suchém stavu
  • 50 g cherry rajčátek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé snítky tymiánu
  • citronová šťáva

Postup

Cizrnu si namočíme ideálně den předem, v hrnci ji zalijeme vodou a necháme alespoň 12 hodin bobtnat. Poté ji důkladně propláchneme a povaříme ji s pepřem a větvičkou tymiánu doměkka. Následně cizrnu dochutíme solí a smícháme ji s přepůlenými cherry rajčátky.

Tresku osolíme, opepříme, poklademe snítky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Rybu vaříme v páře cca 10-15 minut. Dáváme pozor, ať ji nevysušíme, ryby si poměrně dlouho drží zbytkovou vodu, a tím pádem po vyndání z páry treska trochu „dojde“.

Treska s bylinkami a cizrnou

Směs salátů se sójovými boby a dresingem

Suroviny (1 porce)

  • 60 g ledového salátu
  • 60 g salátu Lollo rosso
  • 50 g bílého jogurtu
  • 50 g čerstvé červené papriky
  • 50 g čerstvé žluté papriky
  • 45 g sójových bobů (suchý stav)
  • 40 g červeného salátu Dubáček
  • 10 g hořčice
  • 10 g černého loupaného sezamu
  • 4 g olivového oleje
  • citronová šťáva
  • med
  • pepř, sůl

Postup

Sójové boby namočíme a uvaříme do měkka. Necháme vychladit. Do misky si zatím natrháme omyté saláty a poklademe kolečky nakrájených barevných paprik. Sójové boby nasypeme na zeleninu.

Dresing si připravíme smícháním všech zbývajících surovin tj. jogurtu, oleje, hořčice, citronové šťávy, soli, pepře, medu a sezamových semínek.

Směs salátů se sójovými boby a dresingem

Ovesné duo

Suroviny (1 porce)

  • 98 g mraženého listového špenátu
  • 70 g ovsa v suchém stavu
  • 42 g mražené kukuřice
  • 21 g mraženého hrášku
  • 5,6 g loupaných konopných semínek
  • 4,2 g čerstvého česneku
  • 4,2 g čerstvé pažitky
  • 2,8 g olivového oleje
  • 0,7 g polníčku
  • uvařený zeleninový vývar
  • kari

Postup

Oves si nejdříve předem namočíme a takto necháme, dokud nám nezměkne. Následně ho budeme připravovat ve dvou barevných provedeních (kari a špenát), takže ho rozdělíme napůl. Nejdříve si nachystáme variaci s kari. Na pánev s trochou olivového oleje dáme kukuřici, lehce ji osolíme a přidáme kari na obarvení. Tuto směs zalijeme trochou zeleninového vývaru a krátce podusíme. Nakonec do kari směsi přidáme oves (1/2), vše zamícháme a znovu podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru.

Špenátový oves si připravíme následovně. Na pánev si dáme trochu olivového oleje a vložíme povolený zmražený špenát. Poté přidáme lehce vývar a následně hrášek. Tuto směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Následně přisypeme ke špenátu oves, vše společně promícháme a opět podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru. Nakonec špenátovou směs posypeme konopnými semínky a čerstvou pažitkou.

Celý pokrm si po naservírování ozdobíme polníčkem.

Ovesné duo

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio