Pomazánka s tuňákem a jarní cibulkou, celozrnný chleba
Suroviny
- 5 g jarní cibulky
- 30 g sýru cottage
- 20 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 10 g pomazánkového „másla“
- 5 g hořčice
- 50 g celozrnného chleba sůl, pepř
Postup
Tuňáka necháme okapat a poté smícháme s cottage sýrem, pomazánkovým máslem, hořčicí a nadrobno nasekanou jarní cibulkou. Pomazánku dochutíme pepřem a solí, pokud bude potřeba. Podáváme s celozrnným chlebem.

Mangový kefír s rakytníkem
Suroviny
- 170 g kefírového mléka
- 70 g manga
- 5 g medu
- 5 g rakytníku
Postup
Mango s medem rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme kuličky rakytníku. Můžeme použít buď sušený rakytník, který nabobtná a změkne, nebo se dá koupit i 100% rakytníková šťáva, ta by se potom pouze s kefírem smíchala.

Cottage sýr s kokosem a brusinkami
Suroviny pro 1 porci
- 1 balení cottage sýru
- 1 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžíce sušených brusinek (nebo i více, podle chuti)
- 1 čajová lžička medu
Postup
Smícháme strouhaný kokos a brusinky (můžeme i nakrájet na menší kousky) s cottage sýrem. Osladíme podle chuti medem či přírodním sirupem.
