INGREDIENCE (na dvě porce)
- rýže parboiled (suchý stav) 120 g
- vývar masový
- tuňák ve vlastní šťávě 95 g
- cibule 25 g
- olej řepkový 3 g
- cherry rajčátka 75 g
- hrášek mražený 60 g
- paprika červená 35 g
- paprika žlutá 12 g
- cibulka jarní 10 g
- zakysaná smetana 12 % 35 g
- majonéza light 24 g
- olivy černé 12 g
- kešu 12 g
- petrželka nať
- sůl
- koření
- pepř
POSTUP
Jako první slijeme tuňáka a dáme ho okapat, aby nebyl ve výsledném salátu příliš rozmočený.
Rýži si uvaříme ve vývaru, necháme zchládnout popř. podle chuti dosolíme.
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibulku a necháme zesklovatět. Poté k cibulce přisypeme na malé kousky nakrájené papriky a restujeme dokud nebude paprika na skus.
Mezitím co se nám dělá paprika, tak si nachystáme zbytek zeleniny Cherry rajčátka si nakrájíme na poloviny , jarní cibulku i petržel nasekáme na jemno a olivy nakrájíme na menší kousky nebo necháme vcelku, podle toho co vám vyhovuje víc . Kešu oříšky si zlehka opražíme.
Nakonec opatrně smícháme rýži se zeleninou, olivami, majonézou, zakysanou smetanou a dochutíme dle potřeby.
Promíchaný salát servírujeme do misek nebo na talíř, na vrch dáme kousky tuňáka, posypeme opraženými kešu a dozdobíme natí z petrželky.
Dobrou chuť!
Na jednu porci vyhází
- 1663 kJ / 397 kcal
- bílkoviny 20 g
- sacharidy 57 g
- tuky 9 g