Suroviny
- Parmská šunka
- Vepřová šunka nejvyšší jakosti
- Polníček
- Listový salát
- Vysoký roštěnec (očištěný)
- Worcestrová omáčka
- Sůl a pepř
- Řepkový olej
- Citron
- Cizrnová mouka
Postup
Očištěný vysoký roštěnec osolíme, opepříme a po povrchu potřeme worcestrovou omáčkou. Zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi tak, aby se maso na povrchu zatáhlo. Vložíme do trouby a pečeme na zhruba 180 °C, dokud nemá maso v jádru teplotu 65 °C. Pro přípravu roastbeefu nutně potřebujeme teploměr. Teplota je u roastbeefu zásadní.
Na talíř po celém obvodu naaranžujeme saláty, jako je zelený listový salát a polníček – vytvoříme salátové lůžko. Doprostřed talíře položíme střídavě plátky parmské šunky, roastbeefu a vepřové šunky. Do servírovací mističky dáme citronový dip.
Citronový dip si připravíme tak, že smícháme cizrnovou mouku s vodou. Na pánvi lehce prohřejeme a mícháním dosáhneme konzistence jako je u jíšky. Vzniklou směs dáme do lednice vychladit. Následně přendáme do mixeru, přilijeme malé množství olivového oleje, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmixujeme do hladké konzistence (tekutost dipu ovlivňujeme množstvím olivového oleje).