INGREDIENCE
- čerstvá mrkev 60 g
- čočka suchý stav 60g
- drcená rajčata z plechovky 60 g
- celer 40 g
- cibule 30 g
- eidam 20 g
- rajčatové pyré 10 g
- česnek čerstvý 8 g
- olej řepkový 4 g
- petržel nať 3 g
- bobkový list, sůl, oregano, vývar uvařený, koření tymián
POSTUP
Cibulku nasekat nadrobno, mrkev a celer na kostičky. Vše orestovat na oleji, na závěr přidat i česnek. Pozor, ten se rád připaluje. Poté vmíchat čočku, až se obalí tukem, pak přidat rajčata i pyré, oregano, tymián, bobkové listy a zalít vývarem. Přivést k varu, snížit plamen a nechat 40-50 minut probublávat.
Čočka změkne a směs zhoustne. Podle chuti dosolit.
Uvařit těstoviny, slít, promastit olejem a vmíchat nasekanou petrželku ( hodně).
Na talíř servírovat těstoviny, nahoru čočkové ragů a posypat strouhaným sýrem.