Kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou a špaldovým naanem
Suroviny marinádu masa
- 120 g kuřecího masa
- 2 g citronové trávy
- 10 g cibule
- 4 g česneku
- 4 g červeného chilli
- 2 g čerstvého galangalu
- 0,4 g mletého římského kmínu
- 2 g čerstvých stonků koriandru
- 4 g tmavé sójové omáčky
- 4 g rybí omáčky
- 4 g cukru krystal
- 8 g řepkového oleje
- 1 g kurkumy
- 2 g soli
Suroviny na arašídovou omáčku
- 100 g arašídového másla
- 48 g výpeku z masa
- 6 g čerstvého česneku
- 8 g tmavé sójové omáčky
- 4 g sezamového oleje
- 20 g třtinového cukru
- 20 g rybí omáčky
- 6 g tamarindové omáčky
- 4 g sušených chilli vloček
- 100 g kokosového mléka
- 9 g čerstvého chilli
- 200 g vody
- 2 g tapiokového škrobu
Suroviny na špaldový naan (na 6 ks)
- 99 g špaldové mouky
- 5,4 g řepkového oleje
- 2,4 g soli
- 0,18 g sody
- 1,2 g cukru
- 30 g vody
- 0,6 g droždí
- 0,6 g prášku do pečiva
- 14,4 g tvarohu
- 10,2 g sušeného mléka
Postup přípravy masa
Suroviny rozmixujeme na hladký krém. Maso nakrájíme na delší proužky a napichujeme na špejli. Maso by nemělo být příliš slepené, aby se dobře propeklo. Maso na špejli obalíme v marinádě, položíme na zapékací misku, tak aby šťáva při pečení odkapávala do misky. Pečeme při nízké teplotě (150 – 160 °C), aby se marináda nespálila, 20 až 30 minut. Výpek použijeme do omáčky.
Postup přípravy omáčky
Arašídové máslo s výpekem rozehřejeme na pánvi. Ostatní suroviny rozmixujeme do hladka, spojíme na pánvi s arašídovým máslem, lehce provaříme.
Postup naan
Smícháme všechny suroviny kromě vody a oleje. Pak přidáváme vodu a zapracujeme. Nakonec vmísíme olej. Necháme vykynout alespoň hodinu. Rozválíme na 0,5 až 1 cm silný plát, vykrojíme hrnkem, nebo vykrajovátkem placky a pečeme do zlatova.

Cannelloni plněné špenátem, zapečené v rajčatové omáčce
Suroviny
- 36 g těstovin typu cannelloni (suchý stav, pozn. jedná se o duté těstovinové ruličky)
- 30 g sýru mozzarella na zapékání
Suroviny na náplň
- 60 g čerstvého špenátu
- 43 g sýru ricotta
- 12 g sýru mozzarella
- 10 g vejce
- 2 g parmazánu
- 0,9 g soli
- 0,1 g muškátového oříšku
Suroviny na rajčatovou omáčku
- 150 g drcených rajčat
- 20 g cibule
- 8 g řepkového oleje
- 2 g česneku
- 1 g soli
- 1 g čerstvé bazalky
- pepř
Postup
Na pánvi prohřejeme špenát, přidáme ricottu, prošlehané vejce, nastrouhanou mozzarellu a parmazán, promícháme, dochutíme a odstavíme.
Na další pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek. Pak přidáme rajčata, necháme chvíli vydusit. Dochutíme solí a pepřem, poté vmícháme nasekanou bazalku. Suchou těstovinu naplníme špenátovou směsí a vykládáme do zapékací misky. Přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou, posypeme strouhanou mozzarellou, pečeme při 170 °C, dokud povrch nezezlátne.
