Asie, nebo Itálie? Ochutnejte obojí! - Snídaně s Novou 7. 10. 2020
Zjistit více
Zjistit více
Suroviny rozmixujeme na hladký krém. Maso nakrájíme na delší proužky a napichujeme na špejli. Maso by nemělo být příliš slepené, aby se dobře propeklo. Maso na špejli obalíme v marinádě, položíme na zapékací misku, tak aby šťáva při pečení odkapávala do misky. Pečeme při nízké teplotě (150 – 160 °C), aby se marináda nespálila, 20 až 30 minut. Výpek použijeme do omáčky.
Arašídové máslo s výpekem rozehřejeme na pánvi. Ostatní suroviny rozmixujeme do hladka, spojíme na pánvi s arašídovým máslem, lehce provaříme.
Smícháme všechny suroviny kromě vody a oleje. Pak přidáváme vodu a zapracujeme. Nakonec vmísíme olej. Necháme vykynout alespoň hodinu. Rozválíme na 0,5 až 1 cm silný plát, vykrojíme hrnkem, nebo vykrajovátkem placky a pečeme do zlatova.
Kuřecí satay s pikantní arašídovou omáčkou a špaldovým naanem
Na pánvi prohřejeme špenát, přidáme ricottu, prošlehané vejce, nastrouhanou mozzarellu a parmazán, promícháme, dochutíme a odstavíme.
Na další pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek. Pak přidáme rajčata, necháme chvíli vydusit. Dochutíme solí a pepřem, poté vmícháme nasekanou bazalku. Suchou těstovinu naplníme špenátovou směsí a vykládáme do zapékací misky. Přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou, posypeme strouhanou mozzarellou, pečeme při 170 °C, dokud povrch nezezlátne.
Cannelloni plněné špenátem, zapečené v rajčatové omáčce
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio