Vločkové lívanečky s ricottou a čerstvým ovocem
Suroviny (1 porce)
- 100 g polotučného mléka
- 100 g sýru ricotta
- 40 g ovesných vloček
- 20 g vejce
- 15 g borůvek
- 15 g rybízu
- 10 g slunečnicových semínek
- 5 g agávového sirupu
- 5 g medu
- 1,5 g kypřicího prášku
- 0,5 g máty
- řepkový olej
Postup
Vločky zalijeme mlékem a necháme namočit. Poté přidáme vejce, kypřicí prášek, slunečnicová semínka a agáve sirup. Pokud bude směs moc hustá, zředíme ji mlékem. Placky připravujeme na pánvi. Pánev si potřeme řepkovým olejem. Placky připravujeme o průměru cca 7 cm, výška 1 cm.
Ricottu smícháme s medem a najemno nasekanou mátou. Borůvky a rybíz poklademe na ricottu.

Borůvkové smoothie
Suroviny (1 porce)
- 90 g bílého jogurtu
- 80 g pomerančové šťávy
- 70 g borůvek
- 10 g medu
Postup
Všechny suroviny rozmixujte do hladka. Servírujte v pěkné sklenici s barevnou slámkou. Vršek můžete ozdobit lesním ovocem, jako jsou borůvky, maliny, ostružiny či jedlým kvítím.

Vanilkový koláč z ricotty s lesním ovocem
Suroviny (10 porcí)
- 500 g čerstvého sýru ricotta
- 100 g žloutků
- 175 g bílků
- 15 g kypřicího prášku
- 50 g citronové šťávy
- 1 g vanilky (lusk)
- 200 g medu
- 50 g třtinového cukru
- 250 g špaldových vloček
- 30 g arašídového másla
- 300 g lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
- 500 g řeckého jogurtu
Postup a servírování
Do misky dáme ricottu, jogurt, žloutky, vanilku, med, citronovou šťávu a arašídové máslo. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme vločky rozmixované na mouku s práškem do pečiva.
Opatrně vmícháme připravený sníh z bílků a nalijeme do koláčové formy. Ozdobíme lesním ovocem, které jsme posypali třtinovým cukrem. Pečeme na 170 stupňů asi 40-50 minut. Zchladlý koláč servírujeme s čerstvým ovocem, jako jsou maliny, borůvky a jahody.
