Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

24.6.2018

Soutěž zhubněte se Zdravým stravováním

Ze všech přihlášených adeptek na hubnutí jsme vybrali paní Martinu Kubátovou – třiatřicetiletou sympatickou maminku na mateřské dovolené. Zaujala nás její motivace a odhodlanost ke změně.

Zjistit více

 
Soutěž zhubněte se Zdravým stravováním

Při první návštěvě v naší nutriční poradně jsme společně vybrali program Pro zdraví ve velikosti 6500 kJ. Množství energie nám celkem přesně ukázaly naměřené hodnoty - množství svalu, tuku a rychlosti bazálního metabolismu. S takto nastaveným energetickým příjmem by mělo docházet k pozvolnému úbytku hmotnosti tukové tkáně bez nežádoucího jojo-efektu. Chceme také zapracovat na tvorbě svalové tkáně, a proto paní Martina bude i aktivně cvičit.

Program Pro zdraví ve velikosti 6500 kJ obsahuje optimální množství bílkovin, sacharidů a tuků, a to ve správném poměru. Také pečlivě dbáme na výběr surovin. Ty vybíráme čerstvé, lokální a v nejvyšší kvalitě. Jídelníčky jsou sestavovány pestře a vyváženě. Jídla se tak navzájem doplňují.

STARTOVACÍ ČÁRA

Paní Martina měřila 173 cm a její startovací váha dosahovala 95 kg.

Martina byla velmi ukázněná a pilná, proto jí ze začátku klesala kila dolů snadno. Do každodenních procházek s kočárkem a lítání kolem malé dcerky přidala i zpevňovací cvičení - power jógu. Každý měsíc jsme se spolu viděli a zkontrolovali, jaké dělá pokroky. Řešili jsme další možné změny v její cestě k vysněné postavě. O víkendu si pečlivě vařila - ze správných surovin a správného množství potravin - řídila se dle našeho individuálního jídelníčku.

CÍLOVÁ PÁSKA?

Po třech měsících se paní Martina dostala na váhu 88 kg, což ještě není její vysněná cílová meta, ale bude v nastoleném režimu pokračovat i nadále. Hlavní bylo vybudovat správné stravovací návyky a doplnit je vhodnou fyzickou aktivitou, což se beze zbytku podařilo. Co se týče změny postavy, v pase zeštíhlela o 12 cm, toho už si všimli i všichni v jejím okolí.

POKRAČOVÁNÍ

Paní za námi do nutriční poradny v Praze bude nadále docházet, kontrolovat a radit se. Vždy je co zlepšovat a někdy je těžké si výsledky udržet a pokračovat tak dál v novém životním stylu.

 

PRVNÍ MĚŘĚNÍ

 

ROZHOVOR S PANÍ MARTINOU

Proč jste se rozhodla jít do naší výzvy?

Ke změně mě vedlo hlavně to, že jsem v těhotenství nabrala 33 kg, cítila jsem se unavená a především jsem nestíhala svou dceru. Po porodu jsem sice něco málo zhubla (cca 25 kg), ale pořád to nebylo ono. Motivaci mám stále, protože i nyní nejsem stále s úbytkem váhy a cm spokojená. Jít do výzvy bylo především mým vlastním rozhodnutím, pro sebe, nikoliv pro okolí.

Jak probíhala spolupráce se Zdravým stravováním? 

Stravování probíhalo bez problému. Sice jsem se trochu obávala krabičkové stravy, ale nakonec jsem byla spokojená. Sto lidí, sto chutí a mně jídlo chutnalo. Každé odpoledne od neděle až do čtvrtka mně byly dovezeny krabičky jídel na další den. Paní, která krabičky vozila, byla velmi ochotná, milá a příjemná. Domluvily jsme se, že nechá krabičky na určitém místě a dá vědět formou sms, že jídlo uložila. Za celou dobu jsem ji potkala asi 3x. To bylo fajn, nijak mě tím pádem neomezovalo, že bych musela doma čekat na krabičky. Do nutriční poradny jsem chodila jednou měsíčně na kontroly. Domluva s nutriční specialistkou ze Zdravého stravování byla bezproblémová, ochotná a vždy vyhovující pro obě strany.

Co vás v průběhu krabičkování nejvíc překvapilo?

Nejvíce mě překvapil obsah krabiček, resp. obsah jídel. Z minulosti jsem měla velmi striktní pohled na stravování. Nyní jsem získala úplně jiný pohled na stravu, včetně velikosti porcí.

Jak vám chutnalo?

Krabičky mi velmi chutnaly. Některá jídla mě svou chutí příjemně překvapila. Jinak celkově jídla byla velmi chutná, porce přiměřené. Složení celého dne bylo skvělé, necítila jsem hlad. Jídelníček byl pestrý a poznala jsem spoustu nových surovin.

Jaké jídlo jste si od Zdravého stravování oblíbila?

Nejoblíbenější jsou od vás pomazánky, hlavně batátová. A když už jsme u těch batátů, hranolky z nich jsou opravdu vynikající.

Z hlavních chodů musím rozhodně jmenovat kuřecí prsa v mangovo-kokosové omáčce, kuřecí kousky s hořčično-medovou omáčkou, šťouchané brambory. Velmi jsem si oblíbila špaldu a oves, které jsem předtím vůbec nejedla.

Jaký pohyb jste volila?

Vzhledem k tomu, že jsem byla zastáncem fitness, ze začátku převažovalo posilování s vlastní vahou, core cviky, strečink, kardio, procházky. Pak přišla na řadu jóga, která mě natolik chytla, že jsem svět fitness zavrhla. Přestože jsem v minulosti jógu odmítala i zkusit, je pro mě nyní jako droga. Skvělé na tom je, že každá hodina, každá jóga je jiná. Dá se uchopit mnoha směry. Snažím se zařazovat i kardio, procházky a posilování. Upřednostňuji cvičení v domácím prostředí, než v přeplněném komerčním fitness centru.

Jak náročná pro vás změna byla? 

Změna pro mě náročná nijak nebyla. Rozhodla jsem se pro ni. I když celý ten proces hubnutí, resp. zdravého životního stylu má svá úskalí, a ne vždy, resp. ne po celou dobu to je procházka růžovým sadem. Ale ten, kdo něčím podobným neprošel, to nedokáže pochopit. Výsledkem totiž není jen snížení hmotnosti. Myslím, že ta změna je hlavně o něčem jiném. Někdy vyžaduje velký boj.  Velký boj s vlastní hlavou. Hledání nové motivace, nových cílů a hlavně je to neustálá snaha pochopit své tělo jak funguje.

Mělo to pro vás smysl? Jaký dopad měly krabičky na váš osobní život?

Určitě to pro mě mělo obrovský smysl. Díky krabičkám jsem získala na stravu úplně jiný pohled. I když je stále co se učit a zkoušet co a jak funguje, pochopila jsem, že už to není o snaze zhubnout nějaká kila, ale o snaze zdravě žít. Především abych aktivně fungovala, což mé plány do budoucna vyžadují. A na prvním místě hlavně moje šestnáctiměsíční dcera, která je velmi hyperaktivní a nechápu, kde tu energie stále bere. Je pravda, že přemýšlím, a dbám na to, aby i ona měla zdravé stravování, a už odmala jsem jí vytvořila zdravé návyky. Krabičky na osobní život měly pozitivní a dobrý vliv. Ale i tak jsem musela vařit manželovi a dceři. Jen jsme se naučili vařit i jinak. Někdy si manžel uvařil sám.

Jak to vnímalo vaše okolí?

Okolí to zprvu vnímalo docela rozpačitě a některé reakce nebyly zrovna příjemné. Nejbližší okolí to ale vnímalo pozitivně, dobře, podporovali mě a fandili.

Jak se vám spolupráce s námi líbila? V poradně - že jste docházela k nám na měření, komunikace s námi, s řidičem - celkově ten proces.

Spolupráce s vámi se mě velmi líbila. Zejména komunikace a osobní setkání s Míšou (Mihalíkovou, naší nutriční specialistkou). Ta mě vždy tak podpořila, namotivovala zase dál a rozzářila celý den. Je to takové sluníčko. Na měření jsem docházela jednou za měsíc a vždy jsem se do poradny těšila. Budu ráda, když budu do poradny docházet i nadále. Komunikace byla naprosto skvělá, bezproblémová, rychlá. Když jsem požádala o recepty, byly mi hned obratem zaslány. S řidičkou, která mně vozila krabičky, jak už jsem uvedla výše, byla bezproblémová komunikace. Po celou jsem dostávala krabičky bez jakéhokoliv problému, 14-16 h, občas se stalo, že auto přijelo později. Ale to mi nevadilo.

 

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio