Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

8.8.2021Proměny

Filip zhubl 18,1 kg za 3 měsíce s krabičkami Zdravého stravování. Inspirujte se!

Povzbuzení v podobě úspěšných proměn není nikdy dost. Jejich zveřejňováním se snažíme přiblížit úsilí našich klientů o změnu životního stylu a zmapovat postup hubnutí. Věřte, že to, čím si procházíte, zažili i další lidé.

Dnes představíme proměnu 24letého mladého muže, který dostal krabičkové stravování jako dárek k Vánocům a dokonale ho vytěžil. Posuďte sami.

Zjistit více

 

Startovací pozice

Filip pracuje v pneuservisu na pozici prodejce. Během sezóny, kdy je dost práce, tak funguje i jako pomocník pro všechno a dá se tedy říct, že se mu střídá aktivní práce na dílně s tou sedavou v kanceláři. Než začal s krabičkovým stravováním, tak jeho hmotnost se přiblížila ke 108 kg při výšce 182 cm.

Přesné hodnoty PŘED a PO můžete přehledně vidět sami v následujících řádcích tabulky.

Srovnání PŘED a PO

(pozn. 3měsíční krabičková dieta)

HODNOTY PŘED PO ROZDÍL
hmotnost 107,8 kg 89,7 kg -18,1 kg
svalová hmota 40,3 kg 38,5 kg - 1,8 kg
tuková hmota 37,6 kg 22,3 kg -15,3 kg
viscerální tuk 169 cm² 92 cm² -77 cm²
procento tuku v těle 34,8 % 24,8 % -10 %
obvod pasu 116 cm 97,5 cm -18,5 cm
obvod boků 114,7 cm 105,4 cm -9,3 cm

Nebát se změny

Hubnutí začalo návštěvou Filipa v nutriční poradně, kde byl přeměřen na přístroji InBody, aby si udělal představu, jak na tom je a měli jsme s čím porovnat hodnoty po skončení 3měsíčního krabičkového stravování. Filip byl sám se sebou hodně nespokojený, a když viděl přesný poměr svalové a tukové hmoty, tak se zhrozil. Nicméně bylo na něm znát velké odhodlání s tím něco dělat. Přispěl k tomu i fakt, že se často cítil unavený a bez energie, což chtěl změnit.

Při rozhovoru přiznal Filip závislost na pizze a obecně na dovážce hotových jídel. Koronavirus tento druh stravování natolik přiživil, že Filip skončil vysloveně na dovážce jídel z rychlých občerstvení a restaurací. Ta měl pravidelně dvě za den, a s tímto množstvím jídla vystačil po celý den. V této době přestal hrát fotbal, kterému se v minulosti věnoval. Jedinou mimopracovní aktivitou bylo hraní počítačových her a čas strávený s přítelkyní.

Našim cílem bylo za každou cenu svalovou hmotu udržet a významně zahýbat pouze s tou tukovou. Na svůj mladý věk měl Filip hodnoty vnějšího i vnitřního tuku relativně vysoké, ale žádné zdravotní problémy ho zatím netrápily.

První měsíc

Jídelníček byl nastaven přesně Filipovi na míru, přiblížili jsme se hodnotě bazálního metabolismu, tak aby jídelníček obsahoval dostatečné množství energie, bílkovin, sacharidů a tuků. Redukci hmotnosti jsme zahájili s programem Protein Extra v energetické variantě 8000 kJ. Filip si tento masově orientovaný jídelníček oblíbil, že jsme mu ho protáhli o jeden týden navíc, poté jsme zvolnili a nastavili jídelníček Protein+, který pracuje nejen s masem, ale i sacharidovými přílohami. Takto jsme jídelníčky střídali, vždy 3 týdny Protein Extra a 2 týdny Protein+ a ukázalo se to jako velmi účinně nastavená strategie, neboť Filip ukázkově hubnul při obou jídelníčcích.

Druhý a třetí měsíc

Pro podporu hubnoucího efektu začal Filip lehce doma sám pro sebe cvičit. Kliky a shyby sice nedělal pravidelně, ale zařadil do pohybu navíc i procházky, což ocenila především jeho přítelkyně. Každý pracovní den mu procházky nevyšly, ale v rámci pracovního týdne se mu podařilo zhruba 2x týdně procházku zrealizovat a o víkendu vycházkový režim držel každodenně. Se zlepšujícím se počasím ho to i více táhlo ven a postupem času začal pozorovat lepší fyzičku a více energie.

Kontrolní měření jsme nastavili hodně časté, a to co 3 týdny. Přestože se jednalo o velmi krátké časové intervaly, byl efekt velmi progresivní. Za 3 týdny u Filipa pokaždé došlo k redukci 3 až 4 kg tuku, vždy cca 20 cm² na vnitřním tuku, vždy cca 4-5 cm na obvodu pasu a 2-3 cm na obvodu boků. Sval se krásně držel. Jediný úbytek na svalu nastal v období, kdy Filip řešil komplikované rodinné záležitosti. Načasování spadlo na Velikonoce, a tak Filip během nich trochu v jídelníčku polevil, což se projevilo pro nás na nežádoucí ztrátě svalů. Poté však opět naskočil do nového stravovacího režimu a redukce pokračovala ukázkově.

Výsledek stojí za to!

Díky Filipovu odhodlání a speciálně nastavené krabičkové dietě od Zdravého stravování jsme dosáhli skvělých výsledků. Za 3 měsíce Filip zhubnul 18,1 kg a 15,3 kg tuku, což pro vaši představu odpovídá 60 kostkám 250g másla. Výrazná redukce hmotnosti přispěla k tomu, že se cítí skvěle a může vyrazit s klukama na fotbal a netahat s sebou zbytečnou nadváhu. Za prima bonus považuje, že může v šatníku oprášit oblečení menších velikostí. Sám Filip přiznal, že mohl více zabrat co se týká cvičení či pohybové aktivitě, ale nechtěl, aby se při redukci cítil pod velkým psychickým tlakem. Nicméně vůbec neočekával, že by se mohl dostat na váhu 89 kg. Ví o tom, že nyní na sobě musí dál pracovat a jídelníček si hlídat a zároveň si hmotnost udrží spolu s lehčím pohybem.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio