Oběd: Konfitovaná hovězí falešná svíčková, květáková rýže, zeleninová terinka
Zjistit více
Zjistit více
Uzené tofu nastrouháme najemno, přidáme mleté ořechy, křen. Promícháme a na závěr přidáme majolku. Poté dochutíme jablečným octem a solí.
Osolené maso dáme do sáčku s kořením, trochou tuku a zavakuujeme. Po dobu 4 hodin při teplotě 100 °C ho připravujeme na páře. Po té maso vyjmeme a nakrájíme. Šťávu ze sáčku přecedíme přes sítko od koření a trochu povaříme, aby se zredukovala. Orestujeme hodně nadrobno nakrájené cibulky. Je potřeba, aby zkaramelizovala. Spojíme se šťávou a rozmixujeme, tím získáme omáčku.
Tu si připravíme tak, že omytý syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle vložíme do hrnce a zalijeme trochou vody, osolíme a podusíme na pánvi pod poklicí zhruba po dobu 15 min. Přebytečnou vodu slijeme.
Zpěníme cibulku na másle, přidáme nahrubo nastrouhaný syrový květák, podlijeme vodou a vypaříme. Opakujeme, dokud květák není měkký. Nakonec osolíme a opepříme bílým pepřem.
Formičky naplníme sterilovanou zeleninou, kterou ještě můžeme v případě potřeby nakrájet, přidáme nakrájená cherry rajčata bez semínek a zalijeme vývarem, který jsme svařili s želatinou. Necháme vychladit a terinku tedy zeleninu v aspiku krásně vyklopíme.
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2023 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio