Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

21.5.2021Proměny

Odstartování nového životního stylu aneb proměny se Zdravým stravováním

Přinášíme další povzbuzující proměnu. Jak říká úsloví, za vším hledej ženu. Platí to i v tomto případě, kdy krabičkový program Zdravého stravování byl dárkem k narozeninám. Pan Jaroslav ho dostal od manželky, která viděla, že se snaží se sebou a svojí hmotností něco dělat, ale nevěděla, jaká jídla by měla manželovi přesně vařit.

Zjistit více

 

Pan Jaroslav nejen zhubnul, ale jeho paní se mezitím krabičkami inspirovala a připravuje mu domácí verzi krabiček. Inspiraci hledá občas i na našem blogu, kde recepty z krabiček zveřejňujeme.

Startovací pozice

Panu Jaroslavovi je 58 let a pracuje na pozici obchodního zástupce, což obnáší, že je stále v autě, nebo na jednáních se zákazníky. Jeho pohybová aktivita spočívá jen v práci na velké zahradě a občasných procházkách se psem. Rád by jezdil opět na kole, ale k vyjížďkám se moc nedostal, neboť mu jako mnohým z nás zhatil plány covid-19. Než začal s krabičkovým stravováním, tak se jeho hmotnost blížila ke 100 kg, přesněji jeho hmotnost byla 96,5 kg při výšce 178 cm.

Přesné hodnoty PŘED a PO můžete přehledně vidět sami v následujících řádcích tabulky.

Srovnání PŘED a PO (pozn. 5měsíční krabičková dieta)

HODNOTY PŘED PO ROZDÍL
hmotnost 96,5 kg 88 kg -8,5 kg
svalová hmota 40,1 kg 41,2 kg + 1,1 kg
tuková hmota 26 kg 17,6 kg -8,4 kg
viscerální tuk 108,2 cm2 72 cm2 -36,2 cm²
procento tuku v těle 27 % 20 % -7 %
obvod pasu 100,2 cm 91 cm -9,2 cm
obvod boků 109,8 cm 105 cm -4,8 cm

Cesta za novým tělem

Nutriční specialistka při rozhovoru s Jaroslavem zjistila, že se stravuje velmi nepravidelně, a to následovně: ráno probíhá rychlá snídaně, žádné svačiny, ani oběd a večer ho dohání velký hlad, což znamená přejídání. Tomuto absolutně nevhodnému rozložení nahrával Jaroslavův pocit únavy, který se u něj dostavoval po jídle. Aby se mu vyhnul, vynechával oběd.

Nutriční specialistka mohla vyhovět jeho chuťovým preferencím a zároveň podpořit redukci hmotnosti prostřednictvím programu Protein Extra. Jídelníček je hodně zaměřen na obsah bílkovin, tedy maso, vejce, mléčné výrobky a luštěniny. Na začátku hubnutí při přechodu na krabičky, kdy jídelníček byl nastaven na 8 000 kJ, měl Jaroslav problém s obřími porcemi, ale poctivě snědl všechno předložené jídlo, a to během celého dne. Ocenil, že v programu není příliš sladkého, protože sladká jídla nemusí, a naopak byl nadšen z pestrosti a různých druhů chutí. Zamiloval si husu se zelím a telecí se špenátem, které v krabičkách čas od času měl.

První startovací měsíce

První měsíc spolu s konzumací krabiček vysadil úplně Jaroslav alkohol a zapracoval na přesném dodržování jídla, aby si nastavil režim. Za 1 měsíc se dostal z 26 kg na 20,9 kg tukové tkáně a nabral 700 g na svalové tkáni. V pase ztratil krásných 5 cm. S hodnotou vnitřního tuku se dostal na již nerizikových 88,6 cm². K tak rychlému úbytku pomohl program Protein Extra, proto jsme jej po 14 dnech změnili na Pro zdraví, abychom redukci mírně zpomalili. Skokové rychlé hubnutí není pro organismus příliš zdravé a také jej často doprovází obávaný “jojo” efekt. Pozvolná kontrolovaná redukce je klíčem k úspěchu.

A jak dál?

Po 4 měsících se Jaroslav dostal na 88 kg a cítí se skvěle. Pohybu sice moc nepřidal a opětovně zařadil 2x týdně konzumaci alkoholu, ale i tak má hmotnost klesající tendenci. Osobně největší rozdíl úbytku hmotnosti vnímá na břiše a v obličeji, třetí brada zmizela.

Po 4 měsících odborné redukce hmotnosti pod dohledem nutričního týmu Zdravého stravování přešel Jaroslav na podomácku připravované krabičky, o které se mu stará jeho žena. Čemu opravdu přišel na chuť jsou svačinky, které do té doby úplně přehlížel. Pan Jaroslav z důvodu své práce má stravovací režim trochu přehozený (místo oběda má porci svačiny a porci oběda jí až v 16 hodin), nicméně tato pragmatická úprava nikterak redukci hmotnosti nevadí. Důležité je jíst pravidelně a nehladovět.

Zajímavost

Aby si Jaroslav osvojil vhodné načasování jídla, nastavil si budíka do telefonu na 7-10-13-16 a 19 hodin a tento režim dodržuje doposud.

Zajímá Vás, jaký jídelníček teď pan Jaroslav dodržuje? K snídani střídá míchaná vajíčka, variabilní tvarohové pomazánky (s vajíčkem, tuňákem, tvrdým sýrem), nebo zeleninové pomazánky jako např. z avokáda. Přílohu k pomazánkám tvoří proteinový chléb a hodně zeleniny. Svačinky tvoří ze zeleniny a sýru, ořechů a ovoce doplněné proteinovými chipsy, nebo křehkými plátky Knupsi. Oběd a večeři skládá z porce masa, zeleniny a přílohy.

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio