Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Receptové inspirace z našich krabiček na zdravý jídelníček

Naučte se vařit zdravě a chutně, rádi se s vámi podělíme o naše recepty z krabičkové diety.

Zjistit více

 
Receptové inspirace z našich krabiček na zdravý jídelníček

Seitan s omáčkou Teriyaki, basmati rýže

Suroviny

  • 45 g basmati rýže
  • 0,7 g petrželové nati
  • 40 g čerstvé zelené papriky
  • 40 g bílého zelí
  • 30 g cibule
  • 100 g seitanu
  • 60 g mrkve
  • 4 g česneku
  • 20 g jarní cibulky
  • 4 g sójové omáčky
  • 6 g rýžového vína
  • červená feferonka
  • 0,7 g čerstvé natě z koriandru
  • 3 g cukru
  • 1,5 g sezamových semínek
  • 5 g řepkového oleje
  • 1,5 g čerstvého zázvoru
  • 3 g škrobu
  • pepř, sůl, šťáva z citronu

Postup

Zázvor oloupeme a nastrouháme. Česnek utřeme. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké dlouhé nudličky/pásky. Očištěnou cibuli, papriku a zelí také nakrájíme na pásky. Chilli papričku zbavíme semínek (0,5 g) a pokrájíme.

Teriyaki omáčka: smícháme sójovou omáčku, rýžové víno a cukr.

Jarní cibulku nakrájíme najemno a zarestujeme. Přidáme seitan nakrájený na kousky a zalijeme teriyaki omáčkou. Promícháme a necháme chvíli prohřát, pak vyndáme z pánve.

Na stejnou pánev přidáme trochu oleje, přidáme zeleninu v pořadí: česnek, zázvor, mrkev, chilli, cibule, paprika, zelí a restujeme. Když je zelenina orestovaná, podlijeme vodou, přidáme šťávu z citronu a chvíli necháme probublávat. Zelenina by měla být do křupava. Na závěr zahustíme škrobem.

Rýži připravíme podle návodu. Pak posypeme petrželkou, plátkem chilli papričky a nasekaným koriandrem.

Seitan s omáčkou Teriyaki, basmati rýže

Seitan s omáčkou Teriyaki, basmati rýže

Cottage s ementálem, pečivem a salátem

Suroviny

  • 63 g sýru cottage natural
  • 63 g farmářského chleba
  • 21 g ementálu
  • 16,8 g ledového salátu
  • 14 g sýru Lučina
  • 1,4 g pažitky
  • mikrogreens na posyp
  • sůl, pepř

Postup

Cottage smícháme s Lučinou, nastrouhaným ementálem a lehce dochutíme solí a pepřem. Přimícháme pokrájenou pažitku. Servírujeme s farmářským chlebem a ledovým salátem. Sýrovou směs můžeme dozdobit posekanými mikrogreens.

 

Cottage s ementálem, pečivem a salátem

Cottage s ementálem, pečivem a salátem

Pohanková palačinka s čerstvým sýrem a bazalkovým pestem

Suroviny pohanková palačinka

  • 600 ml mléka
  • 200 g pohankové mouky
  • 1 vejce
  • lžička kypřicího prášku bez lepku (6 g)
  • špetka soli

Suroviny pesto

  • 320 g olivového oleje
  • 300 g čerstvé bazalky
  • 220 g piniových ořechů
  • 140 g strouhaného parmezánu
  • 30 g česneku
  • 16 g soli

Postup palačinky

Umícháme tekuté těsto na palačinky, necháme chvíli odpočinout, palačinky připravujeme na teflonové pánvi bez použití oleje. Palačinku naplníme čerstvým sýrem, pokrájenými cherry rajčaty, ozdobíme bazalkový pestem a hoblinkami parmezánu.

Postup pesto

Vše rozmixujeme v mixéru na pesto.

Palačinku plníme čerstvým sýrem, rukolou, cherry rajčaty.

Pohanková palačinka s čerstvým sýrem a bazalkovým pestem

Pohanková palačinka s čerstvým sýrem a bazalkovým pestem 

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Pá:  8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio