Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Veganská inspirace

 

Zjistit více

 
Veganské snacky: tofu pomazánka

Veganské snacky: tofu pomazánka

Suroviny

  • 250 g uzeného tofu
  • 20 g křenu
  • 100 g vlašských ořechů
  • 200 g tofunézy
  • Jablečný ocet
  • Sůl
  • Celozrnné pečivo

Postup

Nastrouhejte kůru z nechemicky ošetřeného pomeranče a smíchejte s vločkami, kakaem a kořením. Uzené tofu nastrouháme najemno. Přidáme křen, namleté vlašské ořechy a vše promícháme. Následně přidáme tofunézu a dochutíme jablečným octem a solí.

Podáváme na plátcích celozrnného pečiva a zdobíme vlašským ořechem.

 

Veganské snacky: řepový tatarák na veganském sýru

Suroviny

  • Řepa
  • Citron
  • Sůl
  • Hořčičné semínko
  • Koriandr
  • Hrubozrnná hořčice
  • Pepř
  • Kešu oříšky

Postup

Nejprve si připravíme veganský sýr. Namočené kešu rozmixujeme, ochutíme solí a citronem. Z oříškové směsi vytvarujeme pomocí kulatého tvořítka na cukroví kolečka (o průměru cca 5 cm), která pečeme cca 30 min. na cca 100 °C. Řepu pečeme vcelku při 160 °C cca 1 hodinu. Následně oloupeme a nahrubo nastrouháme.

Ochutíme citronem, solí a mletým hořčičným semínkem. V závěru přidáme trochu mletého koriandru a pepře. Řepový tatarák poklademe na kolečka veganského sýru a ozdobíme hrubozrnnou hořčicí.

Řepový tatarák na veganském sýru

Lasagne se salátem z nakládaných ředkví

Lasagne se salátem z nakládaných ředkví

Suroviny

  • Semolinové lasagne čerstvé
  • Cuketa
  • Lilek
  • Cibule
  • Čerstvý listový špenát
  • Řepkový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Jíška
  • Muškátový oříšek
  • Bílý pepř
  • Kurkuma
  • Rostlinný sýr
  • Kešu mléko (2 hodiny namočené kešu scedíme a propláchneme a v poměru 1:1 s čerstvou vodou rozmixujeme, čímž vyrobíme kešu mléko)

Postup

Lasagne

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, osolíme a opepříme. Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, do které přidáme čerstvý špenát. Necháme lehce zavadnout, opepříme a osolíme. Nakonec přidáme kešu mléko.

Bešamel si vytvoříme tak, že na tuku připravíme jíšku z mouky, přidáme sůl, bílý pepř, muškátový oříšek a přidáme trochu kešu mléka a v závěru bešamel obarvíme kurkumou.

Do pekáčku střídavě klademe plát čerstvých semolinových lasagní s kolečky cukety a lilku spolu se špenátovou směsí a zaléváme bešamelem. Vrchní plát lasagní posypeme nahrubo nastrouhanou rostlinnou verzí sýra. A zapečeme.

Marinády
  1. Kurkuma, pískavice, hořčičné semínko mleté, sůl, vinný ocet
  2. Teriyaki omáčka s pečeným česnekem, sezam
  3. Chilli Pasilla, feferonky, olej, sůl
  4. Pomixujeme hrášek s mátou, vinným octem, solí a pepřem
Salát

Ředkve oloupeme a nakrájíme na jemné julienne proužky. Ty rozdělíme do čtyř sáčků, protože k nim dáme 4 různé marinády. Jejich složení najdete popsáno výše. Sáčky pak zavakujeme a připravíme metodou sous-vide tzn. sáčky ponoříme do vodní lázně na 3 hodiny, kde budeme udržovat teplotu 65 °C. Salát pak promícháme.

Salát z nakládaných ředkví

Borůvkový dezert s chia semínky

Suroviny na korpus

  • Mandle (1 díl)
  • Slunečnicová semínka (1 díl)
  • Datle (2 díly)

Suroviny na bílou vrstvu/krém

  • 300 g namočených kešu
  • 150 g vody
  • 35 g javorového sirupu
  • 15 g vanilkového extraktu
  • 5 g agaru

Suroviny na modrou vrstvu / krém

  • 300 g namočených kešu
  • 150 g vody
  • 20 g datlového sirupu
  • 5 g citronové šťávy
  • 5 g agaru
  • 100 g borůvek

Suroviny na borůvkovou marmeládu

  • Borůvky
  • Chia semínka
  • Čekankový sirup

Postup

Korpus

Všechny suroviny rozmixujeme a vytvaruje základ do formiček/papírových košíčků na muffiny.

Vrstvení

Kešu ořechy namočíme na 2 hodiny, scedíme a propláchneme. Ve vodě uvaříme dle návodu agar.

Pak všechny příslušné suroviny rozmixujeme na kašovitý krém. Na korpusy pak plníme nejprve bílý, a následně modrý krém.

Chia borůvková marmeláda 

1/3 borůvek rozmixujeme na tekutou složku. Dáme do hrnce, přidáme chia semínka a zbytek celých borůvek. Dosladíme dle chuti čekankovým sirupem a svaříme na konzistenci marmelády. Dezert s ní ozdobíme a můžeme přidat lístek meduňky.

Borůvkový dezert s chia semínky

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio