Recepty z krabiček aneb jezte lehce, výživně a sezónně
Připravte si lehké a zdravé recepty s použitím sezónních surovin. Snadno stravitelná jídla vám dodají energii, budete se cítit lehce a připravíte je raz dva.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Připravte si lehké a zdravé recepty s použitím sezónních surovin. Snadno stravitelná jídla vám dodají energii, budete se cítit lehce a připravíte je raz dva.
Zjistit více
Cukety nastrouhejte, osolte a nechte chvíli "vypotit" (díky soli cukety pustí vodu, kterou sceďte). Přidejte na oleji najemno pokrájenou osmahnutou cibuli, následně i ovesné vločky podle potřeby, vejce, pokrájené kapary a ochuťte solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Nechte 5 minut odležet. Pokud bude těsto moc řídké, dohustěte strouhankou. Vytvarujte malé placky, poskládejte na plech a pečte cca 25 minut na 160-170 °C.
Podávejte s dipem, který připravíte smícháním zakysané smetany s jogurtem, solí a nasekanou mátou.
Cuketky s mátovým dipem
Cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na řepkovém oleji. Potom vmícháme cukr a ocet, necháme rozpustit, osolíme, opepříme. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud šťáva nedostane konzistenci sirupu. Toustový chléb si přeřízneme na polovinu a získáme tak 6 stejně velkých dílů. Plátky toustového chleba pomažeme žervé, které smícháme s rozdrobeným sýrem, pak na první díl dáme salát a naskládáme cibuli, a přiklopíme dalším dílem, aby nám vzniknul sendvič.
Sendvič s čerstvým sýrem a karamelizovanou cibulí, ředkvičkyi
Špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat. Cibulku nakrájíme najemno, česnek utřeme a obojí necháme zezlátnout na oleji. Následně přidáme špenát a krátce zarestujeme a směs necháme zchladnout. Z mouky, mléka, lučiny, kypřicího prášku, žloutků a sněhu z bílků připravíme řidší těsto, které ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Do hotového těsta opatrně zamícháme špenát s cibulkou a přelijeme do zapékací misky. Koláč posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dozlatova. Podáváme s omytou na kolečka pokrájenou barevnou mrkví.
Špenátový quiche s barevnou mrkví
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio