Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Krabičkové sezónní recepty ze švestek, lilku a cukety

Využijte sezónních surovin a připravte si z nich zdravá a chutná jídla.

Zjistit více

 

Kuřecí roláda plněná nádivkou s cuketovým zelím

Suroviny

  • 128 g kuřecích prsou
  • 21 g uzeného masa
  • 11 g cibule
  • 2 g česneku
  • 4 g melanže
  • 5 g mléka
  • 21 g rohlíků
  • 2 g hladkolisté petrželky
  • 5 g slaniny
  • muškátový oříšek dle potřeby
  • 1 g soli
  • 20 g výpeku
  • 154 g cukety
  • 56 g jablek
  • 15 g řepkového oleje
  • 1 g soli
  • 9 g cukru krystal
  • 23 g kvasného octa
  • 1 g drceného kmínu
  • voda dle potřeby

Postup

  1. Kuřecí prsa si rozřízneme a upravíme na plát, osolíme a opepříme.
  2. Nachystáme si nádivku. Rohlíky nakrájíme na kolečka, zalijeme mlékem a smícháme s vejci, solí a špetkou muškátového oříšku. Do směsi přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, najemno nasekanou cibuli, nať z petrželky a promícháme. Dle chuti přidáme rozetřený česnek.
  3. Nádivku rozprostřeme na maso a opatrně zarolujeme. Roládu zavážeme provázkem, popř. zafixujeme jehlami a přesuneme do pekáčku.
  4. Roládu pečeme na 160°C cca 35 min. a dle potřeby podléváme vodou
  5. Cuketu a jablka si zvlášť nastrouháme. Na pánvi si rozehřejeme olej. Nejdřív přijdou na řadu jablka, protože jsou pevnější a tudíž potřebují víc času než cuketa, aby byly měkké. Nastrouhaná jablka tedy nasypeme na pánev, přidáme cukr, drcený kmín a zlehka zarestujeme. Poté přidáme cuketu, promícháme s jablky a dusíme do poloměkka. Těsně před tím, než bude „zelí“ hotové, dochutíme solí, octem a necháme dojít.

 

Kuřecí roláda plněná nádivkou s cuketovým zelím

Kuřecí roláda plněná nádivkou s cuketovým zelím

Mozzarella se švestkami a kešu

Suroviny

  • 84 g půlených vypeckovaných švestek
  • 58,8 g mini mozzarella
  • 50 g ciabatty nebo croissantu
  • 7 g kešu
  • 4,2 g cukru

Postup

Pakliže používáme zmrazené švestky, tak ovoce rozmrazte. Povolenou vodu zachyťte. Jednu čtvrtinu ovoce rozmixujte se zachycenou vodou do hladka, dejte do pánve a se zbytkem půleného ovoce krátce prohřejte na 75 °C s cukrem. Vznikne hustá směs s kusy ovoce. Posypeme ořechy a přidáme mini mozzarellu, k tomu pečivo ciabattu nebo croissant.

Mozzarella se švestkami a kešu

Mozzarella se švestkami a kešu

Salsa z pečeného lilku se zeleninovými hranolky z řapíkatého celeru

Suroviny

  • 84 g lilku
  • 42 g řapíkatý celer
  • 28 g přírodního žervé
  • 7 g tahini pasty
  • 1,4 g černých sezamových semínek
  • 0,7 g mikrogreens
  • 0,7 g citronové šťávy
  • koření (bazalka, oregano, tymián nebo česnek)
  • sůl 

Postup

Lilky dejte na 20 minut péct do trouby rozpálené na 200 °C. Pak oloupejte puchýřkovitou kůži a dužinu nasekejte a rozmixujte spolu s tahini pastou, kapkou citronové šťávy a žervé. Dochuťte kořením, jako je oregano, bazalka či tymián, vhodný může být i česnek, osolíme. Řapíkatý celer či jinou zeleninu očistěte a nakrájejte na hranolky. Při servírování posypte salsu mikrogreens a sezamovými semínky. 

Salsa z pečeného lilku se zeleninovými hranolky z řapíkatého celeru

Salsa z pečeného lilku se zeleninovými hranolky z řapíkatého celeru

 

Image by freepik

 

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio