AKTUALITY

FLEXI IN

16.09.2021

Zdravé stravování se tentokrát nechalo inspirovat flexitariánstvím, jehož základní myšlenku překlopilo do stravovacího programu FLEXI IN.
číst dále »

Novinka program KOMBI WEEK

02.09.2021

Nejste si jistí, jaký stravovací program vám bude chutnat nejvíce, nebo jen rádi v jídle experimentujete? V tom případě je právě pro vás ideální krabičková dieta programu KOMBI WEEK, která se dá považovat za testovací.
číst dále »

Provoz ve státní svátek 28. 9. 2021

31.08.2021

Vážení klienti, rádi bychom Vás informovali, že na 28. 9. 2021 VAŘÍME (státní svátek vychází na úterý). Pokud si přejete na tento den jídlo zrušit, nezapomeňte nám prosím dát včas vědět. Děkujeme
číst dále »

další aktuality »

Právě se nacházíte: Úvodní strana / Aktuality

Stravování pro sportovce  

Stravování pro sportovce Určitě víte, jak je správné složení jídelníčku důležité pro váš trénink. Někdy až 80 % úspěchu tvoří strava. Každá sportovní aktivita vyžaduje jiný poměr výživových hodnot. Sestavili jsme 2 programy, které vám pomohou k dosažení cíle.

Jak si správně vybrat mezi programy?

Záleží na typu tréninku. Pomůžeme základním rozdělení s uvedením některých druhů cvičení.

   

  • Má podíl sacharidů 40-60 % a doporučujeme ho pro aerobní trénink.
  • Aerobní cvičení je aktivita, kdy práce svalů a procesy v nich probíhají za přísunu kyslíku; provádí se ve střední intenzitě po delší čas, během zátěže je kyslík využíván k přeměně tuků.

 
  • Navržený speciálně pro ty, kteří upřednostňují silový trénink (zaměřený na růst svalové hmoty a dosažení maximální síly). Základním rysem je vysoká intenzita v krátkém čase tak, aby se využila omezená zásoba glykogenu ve svalech.
  • Podíl základních hodnot je 30-35 % bílkovin, 30 % tuků a 40 % sacharidů.
  • Použité suroviny zajistí potřebnou energii a dostatek bílkovin na následnou regeneraci a nárůst svalové hmoty.

Vhodné pro: běh, cyklistiku,plavání, skupinové cvičení (Jumping, Spinning, Aerobic, Piloxing, Deep Work), aj.  Vhodné pro: kulturistiku, bodybuilding, vzpírání, silový trojbo a některá skupinová cvičení (TRX, PUMP FX)

  Objednat  

Jídelníček

  • Při přípravě jídel používáme šetrné technologické postupy, aby si jídlo zachovalo nutriční hodnoty.
  • Nenahlížejte na stravu jen jako na zdroj energie, ale také jako na zdroj vitamínů ,minerálů a látek potřebných pro regenaraci našich těl.
  • Velkou pozornost věnujeme pestrosti jídelníčku. Dbáme na to, aby se jídla neomrzela a proto se snažíme stále přidávat nové recepty; koukněte na náš jídelníček a přesvědčte se.

Připravujeme i fitness deserty, které překvapí! A to bez přidání rafinovaného cukru. Pro přípravu využíváme nízkotučné mléčné výrobky, ovoce, ořechy, špaldové nebo ovesné vločky.

A co suroviny

Vše v nejvyšší kvalitě a souladu s  nejnovějších poznatky ve fitness a zdravém stravování.

Kvalitní bílkoviny musí být nedílnou součástí jídelníčku každý den. Jejich úkolem je podílet se na mnoha funkcích, jako je například  stavba a regenerace svalové tkáně. Naše tělo si je nedokáže samo vyrobit a tak je přijímáme ve stravě. Při nedostatku začínáme odbourávat vlastní zásoby ze svalů a vnitřních orgánů. To vede ke zpomalení až zastavení růstu a oslabení imunity. 

Nezapomínejte tedy na dostatečný denní přísun bílkovin. Ten závisí na věku, pohlaví, pohybové aktivitě a zdravotním stavu. My používáme jako kvalitní zdroj libové maso, nízkotučné mléčné výrobky, luštěniny a vejce. 

Sacharidy jsou zdroj energie, který si tělo ukládá ve formě glykogenu v játrech a svalech. Tam se následně štěpí na glukózu a je použit jako zdroj energie pro tělesné funkce. Při cvičení si začneme glukózu vyrábět z vlastí zásoby tuků, což chceme a při hladovění z našich svalů, což už nechceme. Při nadbytku se ukládá v podobě tukových zásob. Nám jde převážně o komplexní sacharidy, které by měly denně pokrývat 40-60 % denního příjmu. Vyhýbáme se a minimalizujeme použití jednoduchých sacharidů jako je rafinovaný cukr. V programu FIT + sladíme stévií a medem.

Nedílnou součástí jídelníčku musí být i vláknina pro svoji nepostradatelnou funkci pro střeva a také tím, že na sebe váže vodu a některé látky z potravy (například cholesterol).

Zdroj sacharidů ve sportovních programech jsou celozrnné těstoviny, celozrnné pečivo a výrobky z celozrnné mouky jako knackebrot, žitné tyčky a křehké plátky. Dále brambory a rýže.

Také tuky jsou nedílnou součástí stravy pro správné fungování našeho těla. Zajišťují tepelnou a mechanickou ochranu organizmu a pomáhají vstřebávání  některých vitamínů. Musí být však v přiměřeném množství a poměru. Původem jsou živočišné a nebo rostlinné. Dále je rozdělujeme na nasycené, nenasycené a trans mastné kyseliny. Pozitivní vliv mají právě nenasycené.

V menu Zdravého stravování používáme kvalitní rostlinné tuky, semínka a ořechy. Nezapomněli jsme ani na ryby – důležitý zdroj omega-3 mastných kyselin.

Ilustrační obrázek 

"Gym shoes macro" by m01229 (Flickr, CC-BY-2.0)


« zpět na seznam aktualit

Objednejte si online

Ukázka jídel

Zasílání novinek

Chcete být infomováni akcích a novinkách?
Abychom Vám mohli newsletter zasílat, potřebujeme
váš souhlas se zpracováním osobních údajů (zde
pouze e-mailová adresa). Souhlas udělíte vložením
e-mailu a kliknutím na tlačítko.
Všechny detaily i vaše práva zde.

Oblasti rozvozu jídla:

  • Jihlava
  • Karlovy Vary
  • Karviná
  • Klatovy
  • Kolín
  • Kuřim
  • Kutná Hora
  • Kroměřiž
  • Kyjov
  • Liberec
  • Litomyšl
  • Luhačovice
  • Mariánské Lázně
  • Mladá Boleslav
  • Moravská Třebová
  • Napajedla
  • Náchod
  • Nové Město nad Metují
  • Olomouc
  • Otrokovice
  • Ostrava
  • Ostrov
  • Opava
  • Pardubice
  • Plzeň
  • Polička
  • Praha
  • Prostějov
  • Přerov
  • Rohatec
  • Rožnov pod Radhoštěm
  • Rychnov nad Kněžnou
  • Rýmařov
  • Sokolov
  • Strážnice
  • Svitavy
  • Šumperk
  • Tábor
  • Tachov
  • Třebíč
  • Turnov
  • Uherské Hradiště
  • Uherský Brod
  • Valašské Meziříčí
  • Velká nad Veličkou 
  • Velké Meziříčí
  • Veselí nad Moravou
  • Vsetín
  • Zábřeh
  • Zlín

©2013 Zdravé Stravování • Všechna práva vyhrazena • Všeobecné obchodní podmínkyŘešení sporůOsobní údaje

Vytvořeno studiem Up-net Multimedia