Upřednostněte prosím e-mail před telefonem, kdykoliv je to možné.
číst dále »
Situace ohledně COVIDu není nejpříznivější, ale nenechme se tím zdeptat. Pohybem a posílenou imunitou můžeme zvýšit obranyschopnost našeho organismu. Ptáte se jak, když se omezují volnočasové a sportovní aktivity?
číst dále »
Potravinářský provoz Zdravého stravování standardně prochází přísnou kontrolou a řídí se systémem HACCP.
číst dále »
Určitě víte, jak je správné složení jídelníčku důležité pro váš trénink. Někdy až 80 % úspěchu tvoří strava. Každá sportovní aktivita vyžaduje jiný poměr výživových hodnot. Sestavili jsme 2 programy, které vám pomohou k dosažení cíle.
Záleží na typu tréninku. Pomůžeme základním rozdělení s uvedením některých druhů cvičení.
![]() | ![]() | |
|
| |
Vhodné pro: běh, cyklistiku,plavání, skupinové cvičení (Jumping, Spinning, Aerobic, Piloxing, Deep Work), aj. | Vhodné pro: kulturistiku, bodybuilding, vzpírání, silový trojbo a některá skupinová cvičení (TRX, PUMP FX) |
Připravujeme i fitness deserty, které překvapí! A to bez přidání rafinovaného cukru. Pro přípravu využíváme nízkotučné mléčné výrobky, ovoce, ořechy, špaldové nebo ovesné vločky.
Vše v nejvyšší kvalitě a souladu s nejnovějších poznatky ve fitness a zdravém stravování.
Kvalitní bílkoviny musí být nedílnou součástí jídelníčku každý den. Jejich úkolem je podílet se na mnoha funkcích, jako je například stavba a regenerace svalové tkáně. Naše tělo si je nedokáže samo vyrobit a tak je přijímáme ve stravě. Při nedostatku začínáme odbourávat vlastní zásoby ze svalů a vnitřních orgánů. To vede ke zpomalení až zastavení růstu a oslabení imunity.
Nezapomínejte tedy na dostatečný denní přísun bílkovin. Ten závisí na věku, pohlaví, pohybové aktivitě a zdravotním stavu. My používáme jako kvalitní zdroj libové maso, nízkotučné mléčné výrobky, luštěniny a vejce.
Nedílnou součástí jídelníčku musí být i vláknina pro svoji nepostradatelnou funkci pro střeva a také tím, že na sebe váže vodu a některé látky z potravy (například cholesterol).
Zdroj sacharidů ve sportovních programech jsou celozrnné těstoviny, celozrnné pečivo a výrobky z celozrnné mouky jako knackebrot, žitné tyčky a křehké plátky. Dále brambory a rýže.
V menu Zdravého stravování používáme kvalitní rostlinné tuky, semínka a ořechy. Nezapomněli jsme ani na ryby – důležitý zdroj omega-3 mastných kyselin.
snídaně | Celerovo-mrkvová pomazánka, pečivo |
svačina (dopolední) | Křupavé papriky se sýrem |
oběd | Masová směs s kukuřicí a smetanou, kuskus s baby karotkou |
svačina (odpolední) | Pečené jablko s ricottovým krémem a skořicovými cereáliemi |
večeře | Hovězí tokáň se špeclemi a hráškem |
©2013 Zdravé Stravování • Všechna práva vyhrazena • Všeobecné obchodní podmínky • Řešení sporů • Osobní údaje
Vytvořeno studiem Up-net Multimedia