Recepty z krabiček: bezmasé pokrmy pro letní dny
Jídelníček nemusí být postaven výhradně na masité stravě. Připravte si lahodné bezmasé pokrmy, a ještě ze sezónních surovin.
Zjistit více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Jídelníček nemusí být postaven výhradně na masité stravě. Připravte si lahodné bezmasé pokrmy, a ještě ze sezónních surovin.
Zjistit více
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme. Přidáme na půlkolečka nakrájený lilek, orestujeme a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Poté orestujeme i cuketu pokrájenou na půlkolečka. Lilek na rozdíl od cukety vyžaduje delší čas úpravy. Na závěr směs posypeme kešu a podáváme s křehkým pečivem.
Cuketovo-lilková směs s kešu, rohlíček
Kuskus připravíme dle návodu a použijeme k jeho zalití zeleninový vývar. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme do zlatova na řepkovém oleji, přidáme najemno nakrájenou petrželku a zamícháme s kuskusem, dochutíme solí a pepřem.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a papriku na větší kusy. Zeleninu dáme na plechy (každý druh zvlášť), pokapeme olivovým olejem, posypeme provensálským kořením a osolíme. Upečeme do změknutí.
Kuskus smícháme s pečenou zeleninou a posypeme strouhaným zauzeným eidamem. Nakonec kuskus zakápneme zálivkou, kterou připravíme smícháním olivového oleje, medu, tahini pasty, česneku, limetkové šťávy, soli, pepře a rozmixujeme.
Kuskus se zeleninou, uzeným sýrem a tahiny zálivkou
Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou a dáme je na plechu péct do trouby přibližně na 35 minut. Po upečení dužinu rozmixujeme spolu s tahini pastou, citronovou šťávou a žervé. Dochutíme solí příp. kořením dle chuti (česnek, chilli a římský kmín).
Kedlubnové hranolky rozmístíme po obvodu talíře a dip vložíme doprostřed do servírovací mističky. Dip posypeme mikrogreens a černými sezamovými semínky.
Salsa z pečeného lilku s kedlubnovými hranolky
Zmrazené ovoce necháme rozmrazit. Následně ¼ ovoce s rozmrazenou vodou rozmixujeme dohladka. Vložíme do rozpálené pánve spolu se zbytkem ovoce vcelku a zahřejeme krátce na 75 °C. S cukrem vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu a jogurt. Tuto směs vrstvíme do skleničky s ovocným pyré. Vršek dezertu ozdobíme kešu a snítkou máty.
Mléčný dezert s jahodami a kešu ořechy
Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.
Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.
+420 517 070 333Po-Čt: 8:00-17:00
Pá: 8:00-16:00
Ne: 12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio