Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Obědové inspirace s různými druhy masa

Dopřejte si vyvážený oběd a vychutnejte si různá masa.

Zjistit více

 
Hovězí na víně se žampiony a šťouchanými brambory

Dopřejte si vyvážený oběd a vychutnejte si různá masa.

Cizrna s mletým masem, pita chléb

Suroviny

  • 115 g hovězího mletého masa
  • 85 g drcených rajčat
  • 70 g cukety
  • 60 g pita chleba
  • 35 g cizrny v suchém stavu
  • 15 g cibule
  • 3 g česneku
  • 2 g řepkového oleje
  • sušený celý koriandr
  • koření tandoori masála
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr na zdobení

Postup

Předem (nejlépe přes noc) namočenou cizrnu uvaříme v čisté vodě do změknutí.

Cibuli nadrobno necháme zesklovatět, přidáme prolisovaný česnek, koření a vše společně orestujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a necháme opéct. Vložíme maso, osolíme a restujeme cca 5 minut ze všech stran. Dále přidáme rajčata a necháme povařit asi 10 minut. Nakonec zamícháme připravenou cizrnu.

Na talíři přidáme lístky čerstvého koriandru a podáváme s pita chlebem.

Cizrna s mletým mase, pita chleba

Cizrna s mletým masem, pita chléb

Hovězí na víně se žampiony a šťouchanými brambory

Suroviny

  • 170 g brambor
  • 125 g hovězí kýty
  • 115 g žampionů
  • 40 g mrkve
  • 30 cibule
  • 15 g červeného vína
  • 15 g jarní cibulky
  • 1,5 g bramborového škrobu
  • 4 g řepkového oleje
  • masový vývar dle potřeby
  • tymián sušený
  • česnek sušený
  • bobkový list mletý
  • sůl, pepř
  • petrželka na zdobení

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme maso nakrájené na nudličky a necháme orestovat ze všech stran. Pak vložíme mrkev nakrájenou na kostičky, po chvíli žampiony na plátky a opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, tymián, bobkový list a podlijeme vínem. Nakonec přidáme vývar (aby bylo maso ponořené) a necháme vařit, dokud nebude maso měkké. Na závěr dle potřeby zahustíme škrobem.

Brambory uvaříme. Jarní cibulku na kolečka orestujeme a uděláme šťouchané brambory. Na talíři zdobíme petrželkou.

Hovězí na víně se žampiony a šťouchanými brambory

Hovězí na víně se žampiony a šťouchanými brambory

Tuňákové kuličky s rajskou omáčkou a bulgurem

Suroviny

  • 85 g mletého masa z tuňáka
  • 55 g rajského protlaku
  • 45 g bulguru
  • 20 g cibule
  • 20 g vejce
  • 20 g strouhanky
  • 15 g jarní cibulky
  • 15 g vepřové šunky
  • 3 g moučkového cukru
  • 1,5 g česneku
  • 1,5 g másla
  • 1,5 g hladké mouky
  • 2 g řepkového oleje
  • 2 g hořčice
  • 1 g octa
  • voda dle potřeby
  • bobkový list mletý
  • paprika sladká
  • nové koření mleté
  • skořice mletá
  • sůl, pepř
  • petrželka na zdobení

Postup

Jarní cibulku nakrájenou na kolečka orestujeme na oleji. Necháme vychladnout, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájenou šunku, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, hořčici, sůl, pepř a mletou papriku a vytvarujeme kuličky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10 minut při 180 °C v závislosti na typu trouby a velikosti kuliček.

Máslo rozpustíme a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme zásmažku. Podlijeme vodou, přidáme protlak, bobkový list, nové koření a necháme vařit. Hotovou omáčku propasírujeme, dochutíme octem, cukrem, skořicí a dle potřeby osolíme a opepříme.
Bulgur uvaříme dle návodu.

Tuňákové kuličky s rajskou omáčkou a bulgurem

Tuňákové kuličky s rajskou omáčkou a bulgurem

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio