Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Pro každý den s upraveným jídelníčkem

Pro sport

Speciální programy

Jaký vybrat program?

Přiobjednejte si

Sladké recepty z našich krabiček

Přivítejte léto a připravte si podle receptů krabičkové diety Zdravého stravování sladká jídla s ovocem.

Zjistit více

 
Krabičkové recepty na sladká jídla z ovoce

Přivítejte léto a připravte si podle receptů krabičkové diety Zdravého stravování sladká jídla s ovocem.

Krupicová kaše s lesním ovocem a čokoládou

Suroviny

  • 250 g polotučného mléka
  • 70 g lesního ovoce (borůvky, maliny, jahody)
  • 35 g dětské krupičky
  • 12 g cukru moučka
  • 7 g 72% čokolády
  • 3 g másla
  • tapiokový škrob

Postup

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Vsypeme krupičku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hotovou kaši ještě v hrnci osladíme cukrem (1/2) a přidáme máslo.

Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mraženého ovoce, kam na zahuštění přidáme škrob. Pyré je pak nutné krátce provařit a osladit 2:2 cukrem.

Na hotovou kaši před servírováním nastrouháme vysokoprocentní čokoládu.

ecept_Repove_rizoto_s_jablky_a_parmazanem

Krupicová kaše s lesním ovocem a čokoládou

Pohankové řezy s perníkovým kořením, malinami a krémem

Suroviny

  • 84 g malin
  • 70 g odtučněného tvarohu
  • 35 g pohankové mouky
  • 35 g kefírového mléka
  • 28 g ricotty
  • 28 g polotučného mléka
  • 14 g žloutku
  • 14 g čekankového sirup
  • 14 g bílku
  • 7 g agávového sirupu
  • 5 g holandského kakaa
  • 5 g řepkového oleje
  • 3 g kypřicího prášku
  • 3 g Cara
  • 2 g lískových ořechů
  • tapiokový škrob
  • vanilkové aroma
  • perníkové koření

Postup

Žloutky vyšleháme s olejem. Přidáme agávový sirup a vanilkové aroma. Přilijeme kefír a přisypeme perníkové koření, kakao, Caro, pohankovou mouku, prášek do pečiva. Směs důkladně promícháme, a nakonec přilijeme podle potřeby mléko.

Z bílku ušleháme tuhý sníh, který přidáme až na závěr.

Výsledkem by mělo být lité, nadýchané těsto, které lijeme na plechy a pečeme při cca 180 °C/20 min v závislosti na typu trouby.

Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mražených malin, kam na zahuštění přidáme škrob a ještě provaříme.

Na krém smícháme tvaroh s ricottou a osladíme čekankovým sirupem. Zdobit můžeme nahrubo nasekanými ořechy.

(pozn. počítáno na porci o velikosti energetické řady 7000 kJ)

Recept_dynova_polevka

Pohankové řezy s perníkovým kořením, malinami a krémem

Tvarohová ricotta s borůvkovým pyré

Suroviny

  • 120 g odtučněného tvarohu
  • 70 g borůvek
  • 30 g ricotty
  • 8 g medu
  • tapiokový škrob
  • máta na dozdobení
  • čerstvé ovoce na dozdobení

Postup

Tvaroh prošleháme s cukrem a ricottou. Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mražených borůvek, kam na zahuštění přidáme tapiokový škrob, a ještě krátce provaříme. Zdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.

Recept_dynova_polevka

Tvarohová ricotta s borůvkovým pyré

Nenechte si ujít nejdůležitější
novinky o Zdravém stravování

Nebojte se, váš email rozhodně nepřehltíme.
Obvykle zasíláme dvě nejdůležitější zprávy měsíčně.

Vaše data jsou v bezpečí. Přečtěte si více o našich zásadách ochrany osobních údajů.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Po-Čt:  8:00-17:00
Pá:       8:00-16:00
Ne:       12:00-19:00 (pouze dotazy ohledně rozvozu)

info@zdravestravovani.cz


Informace o naší krabičkové dietě


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio